Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Η Χωροθέτηση Πλανηταρίου – Αστεροσχολείου και η παραχώρηση έκτασης ιδιοκτησίας της Ιεράς Μονής Παναγίας Ακρωτηριανής

 
Πολύωρη ήταν η προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας στην διάρκεια της οποίας συζητήθηκε εκτενώς το θέμα που αφορούσε την Χωροθέτηση Πλανηταρίου – Αστεροσχολείου και την αποδοχή ή μη παραχώρησης έκτασης ιδιοκτησίας της Ιεράς Μονής Παναγίας Ακρωτηριανής στην τ.κ Εξω Μουλιανών

Την εισήγηση του θέματος έκανε ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ κ Λεωνίδας Τερζής ενώ ακολούθησαν τοποθετήσεις από τον Δήμαρχο κ Θοδωρή Πατεράκη, τον Επικεφαλή της Μείζον Μειοψηφία κ Νίκο Καραμανωλάκη, αρκετούς Δημοτικούς Συμβούλους, Προέδρους ΤΚ αλλά και εκπροσώπους φορέων, συλλόγων και πολίτες οι οποίοι παρίστανται στην συνεδρίαση.
Πολλές ήταν οι στιγμές έντασης στην διάρκεια της συνεδρίασης, ωστόσο τελικά και μετά από περίπου τρεις ώρες συζήτησης, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα κάνοντας αποδεκτή την πρόταση του κ Τερζή, την αποδοχή παραχώρησης της έκτασης από το Μοναστήρι, στην τκ. Έξω Μουλιανών. Στην περιοχή που υπήρχε στον αρχικό σχεδιασμό, προβλέπεται η δημιουργία ενός άλλου αναπτυξιακού πυρήνα με την αποκατάσταση του κληροδοτήματος Γαρεφαλάκη, για την δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας 50 ατόμων – επισκεπτών στην δυτική είσοδο του Γεωπάρκου με χρηματοδότηση 350.000 ευρώ μέσω της ΟΧΕ .
Το ΔΣ κατά πλειοψηφία αποφάσισε την χωροθέτηση πλανηταρίου – αστεροσχολείου στην ιδιόκτητη έκταση των 40 στρεμμάτων στην περιοχή της Αγιάς Φωτιάς όπου προβλέπεται η δημιουργία ενός πυρήνα σύνδεσης με τους δύο αρχαιολογικούς χώρους του Τρυπητού και της Αγιάς Φωτιάς, την ανασκαφή του Δεινοθηρίου και το πλήθος απολιθωμάτων της περιοχής , χαρακτηρίζοντας τον τόπο υπαίθριο μουσείο . Μειοψήφησαν ο κ Χαράλαμπος Λεβεντέρης ο οποίος πρότεινε την χωροθέτηση στην περιοχή του Παλαικάστρου καθώς και ο κ Γιώργος Μαριδάκης.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας