Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Λ. Τερζής - Ακόμα μια φορά κύριε Καραμανωλάκη αυτο-ακυρώνεστε



Ακόμα επιμένετε να μιλάτε για αστεροσκοπείο, μιλάτε για τη NASA, για φωτεινότητα ουρανού και φωτορύπανση. Τι δεν έχετε καταλάβει από την “ενδελεχής” μελέτη που όπως λέτε κάνετε; Πόσες φορές πρέπει να διαβάσετε ακόμα το παραδοτέο του δήμου Σητείας για να καταλάβετε πως το εγχείρημα αφορά την κατασκευή Πλανηταρίου- Αστροσχολείου.
Φαίνεται πως ο “συγκάτοικος” σας στο θρανίο της μελέτης, σας απασχολεί, σας παρενοχλεί, σας παραπληροφορεί, ερεθίζει το θυμικό σας και σας τάζει “ουρανό με άστρα”. Μάλλον πρέπει να αλλάξετε θρανίο γιατί ο λαός λέει, “δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι”. Ας είναι όμως δεν θα σας υποδείξω εγώ τις παρέες σας .

Ας τα πάρουμε τα πράγΜατα όμως για αΚόμα μία φΟρά από την αρχή. Στο δημοτικό συμβούλιο η απόφαση λέει για τη συμμετοχή στο διασυνοριακό πρόγραμμα, παρά το γεγονός ότι η υπηρεσία είχε έτοιμη πρόταση και για τη χωροθέτηση. Στην συνεδρίαση ακούστηκαν αρκετές προτάσεις.  Μετά την, ομολογουμένως ενδιαφέρουσα, παρέμβαση του κυρίου Μιχάλη ΠεράΚη, ο Οποίος εξέφρασε την πρόθεση ως πρόεδρος της Περιηγητικής Λέσχης Σητείας να παραχωρήσει το παραλιακό ακίνητο στο δήμο , του ζητήθηκε από μέρους μου - αφού τον ευχαρίστησα για την πρόθεση του - να προσκομίσει την απόφαση παραχώρησης της γενικής συνέλευσης της Περιηγητικής Λέσχης, πράγμα που δεν έγινε ποτέ. (υπάρχει το σχετικό βίντεο)
Έρχεστε τώρα κύριε Καραμανωλάκη, ως φορέας παραπληροφόρησης να με κατηγορήσετε πως εξαπάτησα τους δημοτικούς συμβούλους. Μάθετε επιτέλους να διαβάζετε σωστά τις αποφάσεις, άλλο το εισηγητικό και άλλο το κείμενο της απόφασης. Μετά λύπης μου συμπεραίνω πως, εσείς δεν έχετε καλούς εξωτερικούς συμβούλους, διότι ή δεν έχετε καταλάβει τι συζητήσαμε, ποιο είναι το αντικείμενο του έργου (πλανητάριο) και ποια η λογική της χωροθέτησης, αλλά ούτε και της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, ή υπάρχει σκοπιμότητα.
Εύλογα λοιπόν ο κάθε ένας από εμάς μπορεί να αναρωτηθεί “βρε ΚΟΥΜΠΑΡΕ” (ή καλύτερα  σύντεκνε) ως πότε σε αυτόν το τόπο θα προσπαθούμε να τορπιλίσουμε τα θετικά προκειμένου να αποκομίσουμε πολιτικό ή άλλου είδους όφελος.
Ωστόσο, χαίρομαι κύριε Καραμανωλάκη που ομολογείτε δημοσίως και αναγνωρίζετε διαχρονικά την τεράστια προσφορά της Εκκλησίας και προσωπικά του Πανοσιολογιώτατου Ηγουμένου, Αρχιμανδρίτη Φιλόθεου Σπανουδάκη στα δρώμενα της περιοχής μας, παρά το γεγονός πως οι φίλοι σας αμφισβήτησαν ως ψευδή την παραχώρηση προς το Δήμο, προσπαθώντας να προσβάλλουν το ιδιοκτησιακό της Μονής..
Τέλος, εκλαμβάνω την ανησυχία σας περί απώλειας της κατοχής του ακινήτου από το δήμο μετά την παρέλευση της 30κονταετίας ως μομφή απέναντι στο κοινωνικό και αναπτυξιακό πρόσωπο της Εκκλησίας και του κλήρου που την εκπροσωπεί, μιας και εκκλησία είναι ο ίδιος ο λαός .
Σας θυμίζω κύριε Καραμανωλάκη, πως το γήπεδο Παλαικάστρου παραχωρήθηκε από το Μοναστήρι για την ανακατασκευή του και τη τοποθέτηση πλαστικού χλοοτάπητα, μια πράξη που όλοι μας χαιρετίσαμε. Σύμφωνα με το σκεπτικό σας μετά τη λήξη της παραχώρησης θα περιέλθει ιδιοκτησιακά στην Μονή. Δεν σας είδα να διαφωνείτε.
Σας ενημερώνω κύριε Καραμανωλάκη, πως η Φοιτητική - Μαθητική Εστία ανήκει ιδιοκτησιακά στην Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας. Η 40κονταετής παραχώρηση έληξε το 2013. Παρόλα αυτά, αν δεν απατώμαι συνεχίζει να εξυπηρετεί, να στεγάζει και να σιτίζει μαθητές και φοιτητές με τις ευλογίες της Εκκλησίας .
Μάλλον κύριε Καραμανωλάκη στη σκέψη σας υπάρχει σχετική ομίχλη.

Σας συνιστώ, για να βγείτε από την ομίχλη, να ξεκινήσετε πρωί-μεσημέρι-βράδυ το “....φεγγαράκι μου λαμπρό , φέγγε μου να περπατώ...”


Λεωνίδας Τερζής


Υ.Γ. Δεν κατάγομαι από τα Μουλιανά , μέρος της καταγωγής αίρω από το Παρασπόρι.

Συνολικες προβολες σελιδας