Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Μεγάλη η συνεισφορά των συμβασιούχων για τη βελτίωση της εικόνας της Σητείας και των κοινοτήτων

«Μεγάλη ήταν η συνεισφορά των συμβασιούχων -μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ- εργατών πρασίνου», δήλωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Σητείας κ. Χαράλαμπος Λεβεντέρης,
«στην προσπάθεια μίας καλής εικόνας της πόλης της Σητείας και των Τοπικών Κοινοτήτων, στην διάρκεια της φετινής τουριστικής περιόδου που σταδιακά ολοκληρώνεται. Η συνδρομή τριών εργατών πρασίνου -συνεπικουρούμενων από τον έναν μόνιμο εργάτη του Δήμου- είχε καταλυτικό ρόλο στην βελτίωση της εικόνας της περιοχής.
Ο ένας εκ των τριών συμβασιούχων απασχολούνταν αποκλειστικά με τα ποτίσματα και το “κούρεμα” όλων των παρτεριών της πόλης, ενώ οι άλλοι δύο βοηθούμενοι από το μόνιμο εργάτη εκτελούσαν καθαρισμούς, κλαδέματα και ψεκασμούς σε όλη την έκταση του καλλικρατικού δήμου».

Τα κλαδέματα
«Επίσης η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου», συνέχισε ο Αντιδήμαρχος, «πραγματοποίησε εργασίες εκ των οποίων κάποιες δεν είναι αρμοδιότητας του Δήμου, όμως κρίθηκε σκόπιμη η δράση του, λόγω επικινδυνότητας των σημείων και ασφάλειας των πολιτών -πεζών κι οδηγών.
Στο πλαίσιο αυτό δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στο κλάδεμα αρμυρικιών σε περιφερειακές οδούς, όπως στο δρόμο όπου στεγάζεται το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας Σητείας. Σε διάφορα σημεία του δρόμου δεν υπάρχει καλή ορατότητα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις τα κλαδιά δέντρων ήταν τόσο μεγάλα με αποτέλεσμα να εντείνεται το πρόβλημα τόσο για τους διερχόμενους οδηγούς, όσο και τους πεζούς, στην πλειοψηφία τους φοιτητές.
Επίσης ξεκίνησαν και θα ολοκληρωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα οι εργασίες στο δρόμο από Πισκοκέφαλο έως Κληματαριά.
Οι εργασίες που αφορούν κλαδέματα δέντρων και καθαρισμούς είναι συνεχείς ο κ. Λεβεντέρης δεδομένου ότι οι ανάγκες είναι πολλές τόσο εντός της πόλης όσο κι εκτός».

Οι καθαρισμοί
Τέλος, αναφέρθηκε στην εργολαβία που υλοποιήθηκε στην διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου και αφορούσε τον καθαρισμό δημοτικών κι αγροτικών χώρων με εργαλεία χειρός. «Το ποσό που δαπανήθηκε ήταν από το κονδύλι των 64.000 €, που επιχορηγείται ο Δήμος Σητείας κάθε χρόνο για σκοπούς πολιτικής προστασίας, το οποίο ήταν περίπου 15.000 €.
Αρκετά ήταν τα σημεία που καθαρίστηκαν από την πλούσια βλάστηση που υπήρξε λόγω και των έντονων βροχοπτώσεων του περασμένου χειμώνα, με εργασίες αποψίλωσης και κλαδεμάτων δέντρων. Ενδεικτικά αναφέρω: το αεροδρόμιο, τις Εργατικές Κατοικίες ΙΙΙ και την γύρω περιοχή που περιελάμβανε αρκετά στρέμματα γύρω από την Καζάρμα, το παλιό κοιμητήριο, το 3ο Δημοτικό Σχολείο κι όλη την περιοχή των Κοκκίνων καθώς και το λιμάνι. Ακόμα τις Εργατικές Κατοικίες Ι και ΙΙ, την περιοχή γηπέδων αντισφαίρισης, την παραλιακή, το Νοσοκομείο, τον αρχαιολογικό χώρο Πετρά και τον οικισμό του Πετρά. Επίσης σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και την περιοχή στις Ξεροκαμάρες.
Αρκετές εργασίες πραγματοποιήθηκαν σε οδούς από την πάνω γειτονιά της πόλης έως το κέντρο.
Ιδιαίτερη μέριμνα υπήρξε και φέτος με αντίστοιχους καθαρισμούς και στις περισσότερες από τις 30 Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας και κυρίως σε αυτές που λόγω υποστελέχωσης η Υπηρεσία Πρασίνου δεν μπόρεσε να σταθεί αρωγός», κατέληξε ο κ. Λεβεντέρης.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας