Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

H αντιπολίτευση του Δήμου Σητείας για την κόκκινη καρδιά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Κόκκινη Καρδιά
Αγαπητοί συμπολίτες-σες.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας στο σύνολο του, μετά από τη σθεναρή αντίδραση μας ως αντιπολίτευση, αντιλαμβανόμενο την ογκούμενη κατακραυγή της τοπικής κοινωνίας, απέρριψε την εισήγηση - κακόγουστο αστείο Δημάρχου και Λιμενικού ταμείου που ακούει στο όνομα «φορητή καλλιτεχνική κόκκινη καρδιά αξίας 9762 ευρώ».

Οι δημόσιοι χώροι δεν είναι ιδιοκτησία κανενός δημάρχου κανενός προέδρου και κανενός επιχειρηματία προσωπικά αλλά συλλογικό αγαθό όλων των κατοίκων και των επισκεπτών τους.
Ο Σητειακός κουβαλώντας ιστορία και παρακαταθήκες αιώνων, διαθέτει ισχυρά αντανακλαστικά αλλά και υψηλή αισθητική ώστε να ξεχωρίζει το ωραίο από το κακόγουστο.
Αποτελεί όμως η μεθόδευση αυτή όπως επιχειρήθηκε, ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για τον τρόπο που προαποφασίζει σχεδιάζει και υλοποιεί η παρούσα Δημοτική αρχή χωρίς την απαιτούμενη ουσιαστική διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς, τους ειδικούς επιστήμονες και τους κατοίκους του Δήμου.
Συμπερασματικά η υπόθεση της «κόκκινης καρδιάς» αναδεικνύει την αναγκαιότητα, αλλά και την αποτελεσματικότητα, της διαρκούς συμμετοχής όλων μας στα κοινά.
Εμείς αξιοποιώντας το ρόλος μας ως Αντιπολίτευση θα συνεχίσουμε να απαιτούμε ανυποχώρητα από τη Δημοτική αρχή να λειτουργήσει επιτέλους ως εγγυητής των δικαιωμάτων του πολίτη, να εφαρμόζει κανόνες συμμετοχής και διαβούλευσης με τον δημότη σε κάθε υπόθεση που τον αφορά.
ΣΗΤΕΙΑ 1/9/17
Αντιπολίτευση του Δήμου Σητείας


Συνολικες προβολες σελιδας