Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Με επίκεντρο τον ΒΟΑΚ συμμετέχει ο Ν. Λασιθίου στο αναπτυξιακό συνέδριο

Έντονη κινητικότητα ενόψει του αναπτυξιακού συνεδρίου που ξεκινάει την Τετάρτη στο Ηράκλειο και οι Δήμαρχοι του νομού Λασιθίου ετοιμάζονται να συμμετέχουν στο συνέδριο με επίκεντρο τον Βόρειο Οδικό Άξονα.

«Εμείς θέλουμε να ολοκληρωθούν οι μελέτες που έχουν ανατεθεί στο νομό Λασιθίου και να είναι ξεκάθαρο πως η μελέτη που θα εξετάσει το Χανιά – Ηράκλειο, θα συμπεριλάβει και το υπόλοιπό κομμάτι μέχρι την Σητεία», τόνισε ο Δήμαρχος Σητείας Θεόδωρος Πατεράκης, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, υπογραμμίζοντας τη σημασία του έργου για το νομό.
«Έχουμε συμφωνήσει όλοι οι Δήμαρχοι και ζητάμε να γίνει ο ΒΟΑΚ. Δεν μπορεί να συνεχίζεται άλλο αυτή η κατάσταση», σημειώνει ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης, μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ, για την σημασία του έργου.
Στο μεταξύ η κινητικότητα που παρατηρείται σε κοινωνικό και συνδικαλιστικό επίπεδο είναι αυξημένη. «Εμείς θα είμαστε κοντά στους αγρότες μας που θα συμμετέχουν σε κινητοποίηση», επισημαίνει ο Δήμαρχος Ιεράπετρας ενώ και ο δήμαρχος Σητείας επιβεβαιώνει πως υπάρχει έντονη κινητικότητα, ετοιμάζονται πανό και διαμαρτυρίες από τον αγροτικό κόσμο της περιοχής ενόψει του αναπτυξιακού συνεδρίου.
«Απαντάμε μαχητικά με συλλαλητήρια», αναφέρει η ανακοίνωση των εργαζομένων στην δημόσια υγεία και στο ΠΑΓΝΗ. Θα ακολουθήσουν κι άλλοι αφού αναμένεται σήμερα και ο Σύλλογος του Αγίου Νικολάου να ανακοινώσει συμμετοχή σε διαμαρτυρία.
Μια διαμαρτυρία που έχει καταρχήν οριστεί την Τετάρτη στις 18:00 στην Καινούρια Πόρτα στο Ηράκλειο, με αφορμή το τραπέζι συζήτησης για την πολιτική της Υγείας της κυβέρνησης. Εκεί θα υπάρχουν και εκπρόσωποι των αυτοδιοικητικών φορέων του νομού αν και δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη αναφορά στην εκπροσώπηση ακόμα. Επίσης, την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη στις 18:00 στην πλατεία Κορνάρου, ημέρα ομιλίας του πρωθυπουργού, θα υπάρχει επίσης διαμαρτυρία των υγειονομικών, στην οποία όμως, σύμφωνα με την πληροφόρηση που υπάρχει θα μετέχουν κυρίως αριστερές παρατάξεις.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Πηγή : Aνατολή

Συνολικες προβολες σελιδας