Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Αγανάκτηση για την κατάσταση στον παραλιακό δρόμο Σητείας

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε προχθες στον παραλιακό της Σητείας.
Πολίτες της περιοχής συγκεντρώθηκαν εκφράζοντας την έντονη αγανάκτηση τους για την εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα κάκιστη κατάσταση του δρόμου, που επιφέρει ταλαιπωρία και εγκυμονεί κινδύνους για οδηγούς και πεζούς, ντόπιους και επισκέπτες.
Κατηγόρησαν επίσης τους αρμοδίους για εμπαιγμό και έκαναν λόγο για πλήρη αδιαφορία προς την περιοχή της Σητείας και τους πολίτες της, «που αντιμετωπίζονται ως δεύτερης κατηγορίας άνθρωποι».


Το ψήφισμα
Οι συγκεντρωθέντες ζήτησαν την άμεση αποκατάσταση του παραλιακού δρόμου και εξέδωσαν σχετικό ψήφισμα, που -όπως αναφέρθηκε- θα αποσταλεί στην κυβέρνηση, στην Περιφέρεια, στο Δήμο και σε κάθε αρμόδιο.
Το ψήφισμα αναφέρει:
Ο παραλιακός δρόμος της Σητείας βρίσκεται εδώ και περίπου δύο χρόνια στην ίδια κακή κατάσταση παρά τις υποσχέσεις των αρμοδίων.
Η αγανάκτηση μας έχει κυριεύσει, η ταλαιπωρία συνεχίζεται και οι αρμόδιοι φαίνεται να έχουν επαναπαυτεί. Ζητούμε κι απαιτούμε:
– Να γίνει άμεση αποκατάσταση του οδοστρώματος με παρέμβαση επί του δρόμου εσωτερικά και μα μείνει ανέγγιχτη η παραλία, λύση αποδεκτή από όλους μας.
– Να γίνει άμεσα μεταφορά άμμου από την υποθαλάσσια αμμώδη περιοχή ή από όπου αλλού γίνεται στην ακτή, στο συγκεκριμένο σημείο για διεύρυνση της παραλιακής ζώνης και της ακτής κατά 10 με 15 μ. περίπου. Έτσι θα αποκατασταθεί η αμμουδιά στην παραλία και θα υπάρξει κι έμμεση προστασία του τοιχίου του παραλιακού.
– Να προωθηθεί άμεσα η μελέτη του ΙΤΕ, δηλαδή ύφαλοι μέσα στη θάλασσα σε απόσταση 100 και πλέον μ. από την ακτή, που θα εκτονώνουν την ορμή των κυμάτων και θα προστατευτεί οριστικά η παραλία και ο δρόμος.
Αυτά αποτελούν για εμάς αντικείμενο διεκδικητικών αγώνων και θα συνεχίσουμε τον αγώνα αν δεν εισακουστούμε με δυναμικότερες παρεμβάσεις.
Ελπίζουμε έστω και τώρα οι αρμόδιοι μετά από την τόσο μεγάλη κοινωνική αναστάτωση και ταλαιπωρία των πολιτών να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος της ευθύνης τους και να προβούν άμεσα στην άμεση υλοποίηση αυτών που διεκδικούμε και που στο κάτω- κάτω είναι υποχρέωσή τους».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Δείτε ΕΔΩ φωτογραφίες και βίντεο

Συνολικες προβολες σελιδας