Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Κτιριακό, το μεγάλο αγκάθι στο ΕΠΑΛ Σητείας

Με θετικά, αλλά και αρνητικά δεδομένα ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά στο Επαγγελματικό Λύκειο Σητείας. Χθες τον Αγιασμό τέλεσε ο πατήρ Αντώνιος Μεταξάκης παρουσία του μαθητικού και εκπαιδευτικού δυναμικού του σχολείου.

Ο Διευθυντής του ΕΠΑ.Λ. κ. Γρηγόρης Προϊστάκης έκανε λόγο για μία καλή έναρξη του νέου σχολικού έτους, ωστόσο με την ύπαρξη κάποιων προβλημάτων. Τα βιβλία της Γενικής Παιδείας -όχι επί του συνόλου- κατέφθασαν στο σχολείο το Σάββατο και αναμένεται να διανεμηθούν σήμερα Τρίτη.
«Στο εκπαιδευτικό προσωπικό καταγράφονται κάποια κενά κυρίως των τεχνικών ειδικοτήτων, τα οποία σύμφωνα με τις δηλώσεις των αρμοδίων του υπουργείου», ανέφερε ο κ. Προϊστάκης, «θα έχουν καλυφθεί μέχρι τέλος της εβδομάδας».
«Από ’κει κι έπειτα», συνέχισε, «ένα μεγάλο αγκάθι, χρόνιο, εξακολουθεί να είναι για το σχολείο το κτιριακό ζήτημα. Υπάρχει στασιμότητα στο θέμα. Η κατασκευή της πτέρυγας των μηχανολογικών εργαστηρίων είναι ακριβώς στο ίδιο σημείο που έχει μείνει εδώ και πολλά χρόνια. Χρειάζεται μελέτη ανακατασκευής του χώρου, ο Δήμος δεν το έχει προχωρήσει. Επίσης πρέπει να ελεγχθεί και η στατικότητα του παλαιού κτιρίου, που είναι κατασκευής 1968 και ανακατασκευής το 1985».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας