Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

Θα προχωρήσει χωρίς λιθορριπή το έργο στον παραλιακό Σητείας

Αναμένονται η έγγραφη απόφασης της Επιτροπής του άρθρου 18 και στη συνέχεια η υπογραφή της σύμβασης από την Περιφέρεια για την έναρξη υλοποίησης του έργου προϋπολογισμού περίπου 140.000 στον παραλιακό δρόμο της Σητείας,
όπως ανέφερε η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Πελαγία Πετράκη.
Ο σχετικός διαγωνισμός διεξήχθη πριν μερικούς μήνες ωστόσο κατά την διαδικασία ελέγχου η Αποκεντρωμένη Διοίκηση -όπως θύμισε η κ. Πετράκη- διαπίστωσε ότι υπάρχουν τα γνωστά πλέον ζητήματα, περιβαλλοντικά, αιγιαλός κλπ. Η εισήγηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ήταν αρνητική και το έργο εστάλη σε μία ανεξάρτητη αρχή, την Επιτροπή του άρθρου 18, που αποτελείται από εκπροσώπους φορέων και νομικούς.
Η Επιτροπή του άρθρου 18 συνεδρίασε στις 16 Αυγούστου και αποφάνθηκε θετικά, οπότε το έργο μπορεί να κατασκευαστεί έστω και με τα προβλήματα που υπάρχουν. Επομένως η Περιφέρεια μπορεί να προχωρήσει στην υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο.

Χωρίς λιθορριπή
«Οι εργασίες», πρόσθεσε η κ. Πετράκη, «περιλαμβάνουν παρεμβάσεις επί του οδοστρώματος με στόχο την στήριξή του, ενώ δεν προβλέπονται παρεμβάσεις στην ακτή. Πρόκειται για το έργο που δεν κατασκευάστηκε πέρυσι, αλλά χωρίς την προστασία με την λιθορριπή -εξαιρείται η τοποθέτηση των βράχων στην παραλία.
Ανάλογα εξάλλου με το αποτέλεσμα των εκσκαφών που θα γίνουν στο πλαίσιο του έργου και το τί υπάρχει κάτω από το οδόστρωμα θα αποφασιστούν από τους τεχνικούς και τους μηχανικούς οι εργασίες που επίσης πρέπει να γίνουν, κάτι που αυτή την στιγμή δεν μπορεί να καθοριστεί, αφού δεν υπάρχουν στοιχεία».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας