Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Κοινωνικό Φροντιστήριο στη Σητεία για τη στήριξη μαθητών με οικονομικά προβλήματα

Με πρωτοβουλία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Σητείας σύντομα θα λειτουργήσει στην Σητεία Κοινωνικό Φροντιστήριο. Στόχος της σύστασής του είναι η στήριξη μαθητών και μαθητριών και των οικογενειών τους, που βρίσκονται σε δύσκολη θέση λόγω οικονομικών συνθηκών.

«Το Κοινωνικό Φροντιστήριο», δήλωσε η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κατερίνα Τσούκη, «αποτελεί έναν θεσμό πλέον, που τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κατάστασης που υπάρχει, λειτουργεί σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Είχαμε ως Ένωση την σκέψη αυτή δεδομένου ότι στην Σητεία δεν λειτουργούσε ως τώρα. Αποφασίσαμε λοιπόν να προσπαθήσουμε ώστε να ιδρυθεί και να λειτουργήσει με την τρέχουσα σχολική χρονιά. Ήρθαμε σε επαφή με το Δήμο, προκειμένου να συνεργαστούμε, να μπορέσουν να παραχωρηθούν αίθουσες σε κάποιο σχολικό κτίριο, όπου θα γίνονται τα μαθήματα και πράγματι είχαμε την διαβεβαίωση».

Η ανταπόκριση των εκπαιδευτικών
«Επίσης προχωρήσαμε στην έκδοση ανακοίνωσης πριν από λίγες ημέρες προσκαλώντας τους εκπαιδευτικούς που έχουν την διάθεση και τον χρόνο να στηρίξουν αυτήν την εθελοντική πρωτοβουλία να πλαισιώσουν την προσπάθεια.
Πράγματι είμαστε ευτυχείς και εκπλαγήκαμε ευχάριστα από την ανταπόκριση εκπαιδευτικών που θέλουν να βοηθήσουν», πρόσθεσε.
Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει την πρόθεση τους να στηρίξουν την προσπάθεια εκπαιδευτικοί των εξής ειδικοτήτων 3 Μαθηματικών, 3 Φιλολογίας,1 Αγγλικών,1Φυσικής και Χημείας και 1 Βιολογίας.

Τα κριτήρια
Το Κοινωνικό Φροντιστήριο απευθύνεται σε παιδιά που φοιτούν στα Λύκεια, στο ΓΕ.Λ. και το ΕΠΑ.Λ., καθώς έχουν και την μεγαλύτερη ανάγκη στήριξης λόγω της διαδικασίας που καταλήγει στις πανελλαδικές εξετάσεις. Και βέβαια μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά όχι μόνο από την πόλη της Σητείας, αλλά και από τις Τοπικές Κοινότητες του δήμου. Πρόθεση της Ένωσης είναι, εφ’ όσον υπάρχουν οι προοπτικές, να συμπεριλάβει στην διάρκεια της τρέχουσας ή της επόμενης χρονιάς και μαθητές των Γυμνασίων.
«Το βράδυ της Τρίτης», συνέχισε η κ. Τσούκη, «συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης προκειμένου να συναποφασίσουμε τα κοινωνικά κριτήρια που θα ισχύσουν προκειμένου να στελεχωθεί με μαθητές που έχουν ανάγκη, το Κοινωνικό Φροντιστήριο».
Επιπλέον ανακοινώθηκε η σχετική «φόρμα», που θα πρέπει να συμπληρώνουν οι γονείς των παιδιών του Λυκείου και θα διανέμεται στα σχολεία.
«Δίδεται προτεραιότητα σε οικογένειες που έχουν μεγαλύτερα προβλήματα, σε πολύτεκνες, τρίτεκνες, άνεργοι, Α.μεΑ. κλπ. Οπωσδήποτε η οικονομική κατάσταση της οικογένειας θα παίξει σημαντικό ρόλο. Εξάλλου στα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, το τελευταίο εκκαθαριστικό, η κάρτα ανεργίας, η βεβαίωση Α.μεΑ. Σκοπός μας είναι να εξυπηρετηθούν και να βοηθηθούν όσο γίνεται περισσότεροι μαθητές και ασφαλώς οι οικογένειές τους.
Μέχρι τις 27 του μήνα θα κατατίθενται οι αιτήσεις και μέχρι τέλος του μήνα ευελπιστούμε να έχουν ανακοινωθεί οι δικαιούχοι και να καθοριστεί ο χρόνος και το ακριβές ωράριο λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς», κατέληξε η κ. Τσούκη.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας