Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Νέος νόμος φέρνει το... "θάνατο" της τσικουδιάς - video

ΡΑΚΙ - ΚΑΖΑΝΙ - ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟΚλονίζεται ο κλάδος των παραγωγών τσικουδιάς στην Κρήτη μετά το επίσημο τελεσίγραφο της κυβέρνησης, που απαγορεύει με έγγραφο - τορπίλη, την απευθείας πώληση της τσικουδιάς από τους ίδιους.

Όπως αναφέρει το νομοθετικό σημείο που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, από 1η Αυγούστου, απαγορεύεται ρητά η πώληση και τιμολόγηση της τσικουδιάς. Σε αναβρασμό βρίσκονται τώρα οι παραγωγοί που κάνουν λόγο για… ακαριαίο «θάνατο» της αμπελουργίας.
Η απόφαση που έμελλε να κλονίσει τις τάξεις των παραγωγών, περιγράφει ότι στο εξής το ανώτατο όριο για την ιδιοπαραγωγή τσίπουρου κατεβαίνει στα 120 κιλά από τα 300 κιλά ανά άτομο που ίσχυε πρότινος.
Για ταφόπλακα των παραγωγών τσικουδιάς κάνουν λόγο οι εκπρόσωποι της ΟΑΣΝΗ, που υπενθυμίσουν πως ειδικά οι παραγωγοί του Νομού Ηρακλείου δεν θα καταφέρουν φέτος αφενός να πουλήσουν και αφετέρου να συντηρήσουν τις περιουσίες τους, καθώς από την πώληση της τσικουδιάς κατάφερναν όλα αυτά τα χρόνια να διατηρούν τη σοδειά τους.
Η ισχύς της διάταξης έχει ήδη ξεκινήσει από 1η Αυγούστου, ενώ σε περίπτωση που παρατηρηθεί παράνομη πώληση τότε το πρόστιμο θα ανέρχεται στα 1500 ευρώ για τους παραβάτες.

Πηγή : Nέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας