Τρίτη, 1 Αυγούστου 2017

Νοτιοανατολικά της Κρήτης παραμένει το C-STAR

C STAR ΠΛΟΙΟ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝΠαραμένει στα νοτιοανατολικά της Κρήτης - στο ύψος του Ξερόκαμπου - το πλοίο C-STAR, η πορεία του οποίου παρακολουθείται από το θάλαμο επιχειρήσεων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και τις λιμενικές αρχές της Κρήτης.

Πρόκειται για πλοίο στο οποίο, σύμφωνα με τις καταγγελίες ακτιβιστών, είναι ναυλωμένο από νεοφασιστική Ιταλική οργάνωση, που αυτοαποκαλείται «Κίνημα για τη Διατήρηση της Ταυτότητας» με στόχο να πραγματοποιήσει επιχειρήσεις απώθησης προσφύγων και μεταναστών που προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη από τη Λιβύη, έχοντας μάλιστα δώσει στην αποστολή τους και το «κωδικό» όνομα «Υπερασπιζόμαστε την Ευρώπη».
Το πλοίο άλλοτε πλέει με μικρή κι άλλοτε με μεγαλύτερη ταχύτητα δεν έχει ζητήσει προς το παρόν να δέσει σε κάποιο κρητικό Λιμάνι, ούτε έχει γνωστοποιήσει τις προθέσεις του.
Αντιδράσεις από την Ιεράπετρα με τον επικεφαλής των "Πολιτών εν δράσει" Μιχάλη Μαχαιρά να δηλώνει ότι: ''Η προσέγγιση του ακροδεξιού καρυδότσουφλου στην Κρήτη αποτελεί ευθεία πρόκληση για κάθε πολίτη με δημοκρατικό φρόνημα. Οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση!  Είναι ανεπιθύμητοι στον τόπο μας!  Κλειστό το λιμάνι της Ιεράπετρας και κάθε λιμάνι της Κρήτης στους ρατσιστές''.
''Οι φασίστες δεν έχουν καμία δουλειά στην Κρήτη'', συμπληρώνει κι ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ιεράπετρας Γ. Προϊστάκης. 

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας