Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Αδυνατεί να αντεπεξέλθει στις ανάγκες της θερινής περιόδου ο τομέας ΕΚΑΒ Σητείας

Τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου η τουριστική κίνηση αυξάνεται ολοένα και περισσότερο και στην περιοχή της Σητείας. Τα δεδομένα φέτος έχουν αλλάξει προς το καλύτερο, αλλαγή πολύ σημαντική και θετική.

Αντίθετα δε φαίνεται να αλλάζει η κατάσταση στον επίσης κρίσιμο τομέα της παροχής υπηρεσιών υγείας μέσω του ΕΚΑΒ. Δυστυχώς ο Τομέας της Σητείας εξακολουθεί να είναι υποστελεχωμένος, άρα είναι δύσκολο να καλύψει σε καθημερινή βάση και σε διάστημα εικοσιτετραώρου την περιοχή.
Παρά το γεγονός ότι καταβάλλονται προσπάθειες από την πλευρά του ΕΚΑΒ για την ενίσχυση του Τομέα της Σητείας από πληρώματα άλλων περιοχών, του Αγίου Νικολάου, της Ιεράπετρας, του Ηρακλείου, των Μοιρών αλλά και της Αθήνας με την συνδρομή ενός διασώστη για ένα μήνα, το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται.
Καταγράφεται λοιπόν αδυναμία κάλυψης για κάποιες βάρδιες. Για τον Αύγουστο- τον μήνα με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα- προβλέπονται «κλειστές βάρδιες» στον Τομέα της Σητείας. Εκτιμάται σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία ότι την περίοδο του Αυγούστου η κάλυψη θα φτάσει στο 60%.
Αλλά κανείς δεν γνωρίζει πότε θα προκύψει ένα σημαντικό θέμα υγείας και θα κινδυνέψει η ζωή ενός ανθρώπου -ντόπιου ή αλλοδαπού, παιδιού ή ενήλικα – που δεν θα έχει την ευκαιρία να δεχτεί τις πολύτιμες πράγματι υπηρεσίες των διασωστών του ΕΚΑΒ.
Η κατάσταση δυστυχώς στην Σητεία παραμένει η ίδια καθ’ όλη σχεδόν την διάρκεια του καλοκαιριού. Μέχρι τώρα υπήρξαν -σύμφωνα με πληροφορίες-βάρδιες που ήταν κενές, όχι κάθε μέρα κι όχι στο σύνολο μίας ημέρας βέβαια, δηλαδή δεν υπήρχε ασθενοφόρο στην περιοχή συνεχόμενα. Ίσως από τύχη έτσι δεν σημειώθηκε κάποιο τραγικό περιστατικό.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας