Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Κατατέθηκε η πρόταση χρηματοδότησης της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων Σητείας - Ιεράπετρας



http://cdn.cretalive.gr/_largeImage/esdakmamoulakis.jpg?mtime=20170803101809Με ταχύτατους ρυθμούς κινήθηκαν τα στελέχη του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης, καταθέτοντας μόλις 2οι σε όλη την Ελλάδα, την πρόταση χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ της μονάδας εγκατάστασης και επεξεργασίας απορριμμάτων του ΧΥΤΥ Σητείας, προϋπολογισμού 25.088.752,37 €
 Το έργο αφορά στην ολοκληρωμένη διαχείριση αποβλήτων για τους Δήμους Σητείας και Ιεράπετρας, σύμφωνα με τον εγκεκριμένο ΠΕΣΔΑ Κρήτης και ειδικότερα τη μελέτη, κατασκευή και δοκιμαστική λειτουργία της εγκατάστασης επεξεργασίας απορριμμάτων και ΧΥΤΥ Σητείας. Με το έργο αυτό επιτυγχάνεται η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων σε μία περιοχή της Κρήτης που λόγω απόστασης, δεν είναι εύκολο να εξυπηρετηθεί από ανάλογα έργα άλλων νομών, ενώ ταυτόχρονα θα αποτελέσει και το πρώτο έργο επεξεργασίας απορριμμάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου προς την κατεύθυνση της ορθολογικής και βιώσιμης διαχείρισης των ΑΣΑ, που θα εξυπηρετεί ένα μεγάλο ποσοστό του μόνιμου πληθυσμού, αλλά και ξένων επισκεπτών.
Παράλληλα, θα συνεισφέρει και θα συμβάλλει στην επίτευξη των Περιφερειακών Στόχων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων για τα Α.Σ.Α, όπως αυτοί έχουν τεθεί από τον ΠΕΣΔΑ Κρήτης και θα καλύψει την απαίτηση της αρχής της προφύλαξης και της πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων.
 Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. Χάρης Μαμουλάκης τόνισε: «Καταφέραμε να καταθέσουμε μόλις 2οι σε όλη την χώρα, τον φάκελο για ένα έργο υψίστης σημασίας για την περιοχή του Λασιθίου. Τα στελέχη του ΕΣΔΑΚ επέδειξαν εξαιρετικά αντανακλαστικά και μια διαδικασία που ξεκίνησε πριν από 3 περίπου χρόνια, πλησιάζει στο τελικό της στάδιο. Φυσικά και θα συνεχίσουμε να την παρακολουθούμε από κοντά, με στόχο να πετύχουμε την χρηματοδότηση ενός έργου που αναβαθμίζει αισθητά την ανατολική Κρήτη, μας βοηθάει στο να προστατέψουμε το περιβάλλον, να θωρακίσουμε τον τόπο μας και να μειώσουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της Κρήτης.
Θα ήθελα και δημόσια να συγχαρώ όλους τους συνεργάτες μου στον Ε.Σ.Δ.Α.Κ. για την εξαιρετική δουλειά που πραγματοποίησαν, τους προκατόχους μου Γιάννη Κουράκη και Γιάννη Μαστοράκη όπως επίσης και τον Δήμαρχο Σητείας Θοδωρή Πατεράκη για την άριστη συνεργασία μας».
 Η πρόταση υποβλήθηκε στο πρόγραμμα των δράσεων Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Αστικών Αποβλήτων με φορέα υλοποίησης την ΕΥΔΕΠ Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη.

Πηγή : Creta live

Συνολικες προβολες σελιδας