Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

«Κλεψά να σου πετύχει», παράσταση βασισμένη στο πεζογράφημα της Ρούλας Ορφανουδάκη

Συνεχίζεται για δεύτερη συνεχή χρονιά το θεατρικό ταξίδι της παράστασης «Κλεψά να σου πετύχει…» της Ρούλας Ορφανουδάκη.
Μετά την επιτυχία που σημείωσαν οι περυσινές παραστάσεις, ο Φιλανθρωπικός Σύλλογος Σητείας και ο Προοδευτικός Σύλλογος Σητείας
«Ο Βιτσέντζος Κορνάρος» παρουσιάζουν και φέτος το βασισμένο στο πεζογράφημα της Ρούλας Ορφανουδάκη «Η Κλεψά» που είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά και πάλι στην Καζάρμα το 1993 με επιτυχία επίσης από το Θέατρο της Σητείας.
Πρόκειται για ηθογραφία της Ανατολικής Κρήτης, που καταγράφει με το γλωσσικό ιδίωμα της περιοχής, καταστάσεις και ανθρώπινες συμπεριφορές της δεκαετίας του 70 προκαλώντας γέλιο, αλλά και συγκίνηση. Δύο αγαθοί κι ανώριμοι νέοι, σε κάποιο χωριό της επαρχίας Σητείας, ο Νικολής και η Κατερινιά, «κλέβονται» με σκοπό να παντρευτούν κι έρχονται αντιμέτωποι με την προϊστορία και τις αντιλήψεις των οικογενειών τους, προκαλώντας κωμικά και δραματικά γεγονότα…
Τους ρόλους ερμηνεύουν ερασιτέχνες ηθοποιοί και η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Γιάννη Μανιαδάκη και μουσική Ελένης Δρετάκη.
Την παράσταση στο ενετικό φρούριο απόλαυσαν πάρα πολλοί θεατές. Η παράσταση στην Καζάρμας ήταν εξαιρετική, καταγράφεται ως η καλύτερη που ως τώρα έχει δοθεί, με πολύ καλές ερμηνείες από όλη την ομάδα και ένα πολύ θερμό κοινό, το οποίο βίωσε πολύ δυνατές στιγμές συγκίνησης, αλλά και γέλιου με τα συναισθήματα να εναλλάσσονται στην διάρκεια του έργου. Το κοινό έδειξε να απολαμβάνει πραγματικά την παράσταση γεγονός που ικανοποίησε όλους τους συμμετέχοντες και τους συντελεστές.
Τα έσοδα των παραστάσεων διατίθενται για φιλανθρωπικούς σκοπούς καθώς και για την ενίσχυση του Λαογραφικού και Ιστορικού Μουσείου Σητείας.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Aνατολή

Συνολικες προβολες σελιδας