Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Ανακοίνωση Κοινωνικού Παντοπωλείου Σητείας



Ο Δήμος Σητείας ανακοινώνει την ίδρυση και λειτουργία μιας νέας κοινωνικής δομής, του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Η λειτουργία του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου αποσκοπεί ειδικότερα στην κάλυψη πρωτογενών αναγκών, ευπαθών κοινωνικά και οικονομικά ατόμων και οικογενειών, με τη  δωρεάν παροχή προϊόντων και ειδών πρώτης ανάγκης για τη σίτιση και την ένδυση άπορων κατοίκων του Δήμου Σητείας.


Ο σκοπός της λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου εντάσσεται στο δίκτυο πρωτοβουλιών και δράσεων στον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής. Στοχεύει στην κοινωνική προστασία και μέριμνα ευπαθών ομάδων του πληθυσμού που πλήττονται από τις συνέπειες της μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.

Οι ωφελούμενοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι όλοι οι Έλληνες πολίτες δημότες - κάτοικοι του Δήμου Σητείας και οι αλλοδαποί που κατοικούν στο δήμο μας και διαμένουν νόμιμα στη χώρα μας. Πιο αναλυτικά, απευθυνόμαστε σε άτομα που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού και άνεργοι/-ες. Αξίζει να αναφερθεί ότι λαμβάνεται υπόψη η οικογενειακή κατάσταση, τα κοινωνικά προβλήματα, τα προβλήματα υγείας και αναπηρίας.

Για τη διαχείριση του Κοινωνικού Παντοπωλείου ορίζονται υπεύθυνη επιτροπή και  τα ακόλουθα στελέχη: μια Κοινωνική Λειτουργός, σε  ότι αφορά τον έλεγχο των δικαιολογητικών  των αιτούντων για την ένταξή τους ή την επανένταξή τους, καθώς και την τήρηση του κανονισμού εκ μέρους της, και το βοηθητικό προσωπικό που είναι υπεύθυνο να φροντίζει τη μεταφορά και την τοποθέτηση προϊόντων στην αποθήκη και τα ράφια καθώς και την καθαριότητα και ευπρέπεια του χώρου.
      Το Κοινωνικό Παντοπωλείο λειτουργεί στην οδό Γ. Αρκαδίου και Ν. Καζαντζάκη γωνία, στο κτίριο του ΚΑΠΗ.

Υποδοχή και εξυπηρέτηση του κοινού από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 – 13:00 μ.μ.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 28430- 24228

                                     Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ


                                             ΤΕΡΖΗΣ  ΛΕΩΝΙΔΑΣ                          

Συνολικες προβολες σελιδας