Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017

Στην Κρήτη οι πολυτραυματίες απο το φονικό σεισμό στην Κω

ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΑΣε πλήρη ετοιμότητα τα νοσοκομεία του Ηρακλείου για την υποδοχή σε λίγα λεπτά των τραυματιών από τον φονικό σεισμό που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην Κω.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία  από τους τραυματίες,  τέσσερα  άτομα  που έχουν χτυπήσει και είναι σοβαρότερα, αναμένεται να μεταφερθούν για νοσηλεία στο νοσοκομείο Ηρακλείου.
Σύμφωνα και με τον υπεύθυνο συντονιστικού του ΕΚΑΒ κ. Ζαφειρίου, «Στο Ηράκλειο θα φθάσουν 4 άτομα , ένα άτομο που είναι διασωληνωμένο, ένα που έχει ακρωτηριαστεί στα άκρα, ένας καταγματίας και ένας με οφθαλμολογικά προβλήματα. Το ΕΚΑΒ υπό την εποπτεία της διευθύντριας κ. Μάγδας Ζεάκη βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα με τις μονάδες και τα 7 ασθενοφνόρα του για την παραλαβή και μεταφορά των τραυματιών στα νοσοκομεία.
Το ΕΚΑΒ ενημερώνεται μία ώρα σχεδόν νωρίτερα για την επιχείρηση αερομεταφοράς, ωστόσο έχουν φθάσει και σε εμάς πληροφορίες ότι θα μεταφερθούν εδώ οι πολυτραυματίες ,χωρίς ωστόσο να έχουμε επίσημη ενημέρωση.»
Από την πλευρά του ο κ. Τασσόπουλος, ανέφερε στο ράδιο 9,84 και την Αγγέλα Δουλγεράκη,  "ότι και τα δύο νοσοκομεία του Ηρακλείου βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα με τα δικά του στοιχεία να αναφέρουν ότι περιμένουν σίγουρα τέσσερις τραυματίες ενώ δεν αποκλείεται στη διάρκεια της ημέρας στο νησί να έρθουν άλλοι δύο τραυματίες. "
Ενήμερος επίσης και ο υποδιοικητής του Βενιζέλειου νοσοκομείου κ. Μοσχοβάκης που υποστήριξε στο neakriti.gr "ότι από τις 5.30 τα ξημερώματα έχουμε ενημερωθεί για την άφιξη των τραυματιών. Πρωτίστως τα περιστατικά θα πάνε στο ΠΑΓΝΗ που εφημερεύει και αν χρειαστεί , τραυματίες θα νοσηλευτούν και στο Βενιζέλειο."
Πάντως οι συγκεκριμένοι τραυματίες τη στιγμή του σεισμού βρίσκονταν στο μπαρ όπου και έχασαν τη ζωή τους οι δύο τουρίστες.
Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη -Αγγέλα Δουλγεράκη

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας