Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Υποτονική η τουριστική κίνηση παρά τις αρχικές θετικές προβλέψεις στην περιοχή Ιτάνου

Στα ίδια περίπου με τα περυσινά επίπεδα ξεκίνησε και κινείται μέχρι στιγμής η τουριστική κίνηση στις περιοχές του Ξερόκαμπου, της Ζάκρου και της ευρύτερης περιοχής του Παλαικάστρου, στον Κουρεμένο, στη Χιόνα, στο Βάι.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καταλυμάτων Ιτάνου κ. Κων.  Κοξαράκης δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ότι «η εικόνα δεν είναι μέχρι τώρα η αναμενόμενη, ωστόσο αναμένεται αλλαγή αυτής προς το καλύτερο από τις επόμενες ημέρες, στα μέσα του μήνα, μέχρι και σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, οπότε η κίνηση θα αυξηθεί αισθητά. Η τουριστική σαιζόν ξεκίνησε υποτονικά παρά τις προβλέψεις που έκαναν λόγο για θεαματική αύξηση της κίνησης. Μάλλον με μείωση ξεκίνησε η σαιζόν. Υπήρξαν δε και αναφορές από παγκρήτια μέσα για πληρότητα 100%, κάτι που δεν ευσταθούσε και προέβημεν σε διάψευση, αφού στην περιοχή μας στο ξεκίνημα της σαιζόν η πληρότητα ήταν σε μέσο όρο περίπου στο 15%. Απρίλιο και Μάιο δεν είχαμε καλή κίνηση ή διαφορετική από ό,τι προηγούμενες χρονιές. Τον Ιούνιο ήταν λίγο καλύτερα τα πράγματα. Γενικότερα μέχρι τώρα η χαμηλή σαιζόν δεν ήταν ικανοποιητική.
»Σε ό,τι αφορά την επόμενη, την υψηλή σαιζόν Ιούλιο και Αύγουστο, εκτιμάται ότι θα κινηθεί ικανοποιητικά. Αρκετά καταλύματα θα έχουν πληρότητα της τάξης του 90% και 100% από τα μέσα του Ιούλη και μετά. Το πρώτο δεκαήμερο κινείται σε ποσοστά περίπου 40% μέσο όρο γιατί κάποια έχουν πολύ μεγαλύτερη πληρότητα, όχι όμως όλα. Στον Ξερόκαμπο είναι περίπου 50%, στην Ζάκρο 60% και στην περιοχή του Παλαικάστρου επίσης στο 60%. Θετικά είναι τα μηνύματα και για τον Σεπτέμβριο όμως πρέπει να περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας