Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Ερώτηση στη βουλή για την υποστελέχωση του Τομέα ΕΚΑΒ Σητείας

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό κατέθεσε ο βουλευτής Λασιθίου ΝΔ Ιωάννης Πλακιωτάκης σχετικά με την υποστελέχωση του Τομέα ΕΚΑΒ Σητείας. Αναφέρει:
Κύριε Υπουργέ,

Ζήτημα μείζονος σημασίας για την υγεία και την ασφάλεια της ζωής των κατοίκων αλλά και των τουριστών του Νομού Λασιθίου αποτελεί η υποστελέχωση του Τομέα ΕΚΑΒ Σητείας. Με αφορμή το τραγικό περιστατικό του θανάτου ενός Βρετανού τουρίστα, ο οποίος δυστυχώς έχασε τη ζωή του εξαιτίας της καθυστέρησης της διακομιδής του στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, θέτουμε το κατεπείγον του θέματος της άμεσης λύσης στην υποστελέχωση του ΕΚΑΒ Σητείας, εξαιτίας της οποίας δυσχεραίνεται δραματικά η λειτουργία του ΕΚΑΒ και στην πόλη του Αγίου Νικολάου όπως ομοίως και στην πόλη της Ιεράπετρας.
Κύριε Υπουργέ,
Πριν θρηνήσουμε εκ νέου και άλλα θύματα της αναλγησίας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θα πρέπει να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να δώσετε άμεση και αποτελεσματική λύση στο ζωτικό πρόβλημα που ταλανίζει τον Νομό Λασιθίου.
Πρέπει να τονισθεί ιδιαίτερα το γεγονός, ότι η δυσλειτουργία η οποία έχει δημιουργηθεί εξαιτίας της υποστελέχωσης του Τομέα ΕΚΑΒ Σητείας έχει πλήξει ανεπανόρθωτα και την λειτουργία των Νοσοκομείων του Νομού καθώς καθημερινά νοσοκομειακοί ιατροί αναγκάζονται να συνοδεύουν τους ασθενείς κατά την διακομιδή τους στα νοσοκομεία εξαιτίας της έλλειψης στο προσωπικό ΕΚΑΒ. Περαιτέρω καθυστέρηση εξαιτίας των χρονοβόρων γραφειοκρατικών κωλυμάτων, σας καθιστά προσωπικά υπεύθυνο και θα δημιουργήσει άμεσο κίνδυνο στην ασφάλεια της ζωής των κατοίκων και των τουριστών του Νομού Λασιθίου, καθώς και γενικότερα ζητήματα που άπτονται του Δημοσίου συμφέροντος καθώς το εν λόγω σοβαρότατο πρόβλημα πλήττει θανάσιμα και τον τουρισμό της περιοχής εν μέσω της τουριστικής περιόδου και επομένως και την οικονομική ανάπτυξη του Νομού Λασιθίου.
Τα μέλη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ είναι υπόλογοι για την όλη απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί καθώς το ΕΚΑΒ Σητείας λειτουργεί με μειωμένο προσωπικό, αδυνατώντας να καλύψει τις βάρδιες του Τομέα ευθύνης με αποτέλεσμα να τίθεται καθημερινά η ζωή των κατοίκων αλλά και των τουριστών της περιοχής σε άμεσο κίνδυνο. Η σύγχυση που επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο και η αποτυχημένη προσπάθεια χάραξης και υλοποίησης αποτελεσματικής πολιτικής, καθιστά τραγελαφική την όλη κατάσταση, πλήττοντας την άμεση και ουσιαστική εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και την συνολικότερη περιφερειακή ανάπτυξη του τόπου μας, που στην εξαιρετικά δύσκολη εποχή που βιώνουμε όλοι μας, εξαιτίας της πολυετούς οικονομικής κρίσης, οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας αντιμετωπίζονται με πλήρη αδιαφορία και παντελή έλλειψη σχεδιασμού και οργάνωσης από την κυβέρνηση.
Κύριε Υπουργέ,
Επειδή στην τοπική κοινωνία της ευρύτερης περιοχής της Σητείας, υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια τόσο από τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, όσο και από το σύνολο των πολιτών της περιοχής.
Ερωτάται ο Υπουργός;

  1. Πως και πότε θα αντιμετωπίσετε το σοβαρότατο θέμα της υποστελέχωσης του Τομέα ΕΚΑΒ Σητείας;


Ο Ερωτών Βουλευτής

Γιάννης Πλακιωτάκης

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας