Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Επίσκεψη του Σ.Δ.Ε. Σητείας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

Οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας την περασμένη Τετάρτη

Οι υπεύθυνοι εθελοντές μας ενημέρωσαν για τον τρόπο λειτουργίας και για τις ανάγκες που έχουν προκύψει τους τελευταίους μήνες,
καθώς και για το γεγονός ότι έχει περιοριστεί αισθητά ο αριθμός των δικαιούχων σε σχέση με το παρελθόν, καθώς έχει ατονίσει ο θεσμός στη συνείδηση των συμπολιτών μας, ενώ, ταυτόχρονα, έχουν αυξηθεί και οι ανάγκες όλων.

Η συγκεκριμένη επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης των εκπαιδευομένων μας σε θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος και ξεκίνησε με πρωτοβουλία των ίδιων. Στόχος του Σχολείου μας είναι, μεταξύ άλλων, να καλλιεργήσει το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης στους εκπαιδευόμενούς μας, καθώς και την έννοια της εθελοντικής προσφοράς.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη επίσκεψη, νιώθουμε την ανάγκη αφενός να ευχαριστήσουμε την κ. Γεωργία Φραγκιαδάκη, καθώς και όλους τους εθελοντές, οι οποίοι πιστεύουν πραγματικά στην έννοια της προσφοράς και της αλληλεγγύης και το αποδεικνύουν με το πολύτιμο έργο που προσφέρουν σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, και, αφετέρου, να επισημάνουμε την ανάγκη στήριξης του θεσμού από όλους μας, αφού οι ανάγκες εξακολουθούν να είναι πολύ μεγάλες. Ας σταθούμε όλοι μαζί αρωγοί στην προσπάθειά τους και ας προσφέρει ο καθένας ό,τι μπορεί από το υστέρημά του.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κ. Φραγκιαδάκη για την προσφορά ενός λογοτεχνικού βιβλίου για τη Βιβλιοθήκη του σχολείου μας εκ μέρους του Κοινωνικού Παντοπωλείου, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην προσπάθεια εμπλουτισμού της σχολικής βιβλιοθήκης με λογοτεχνικά, και όχι μόνο, βιβλία.

Οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στη Σητεία

επισκέφτηκαν το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Σητείας, προκειμένου να ενημερωθούν για τις δράσεις του και να παραδώσουν τα τρόφιμα που είχαν συγκεντρωθεί.

Συνολικες προβολες σελιδας