Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Προσπάθεια να γίνει προορισμός κρουαζιέρας το λιμάνι Σητείας

Υπό την προεδρία του κ. Θοδωρή Πετρουλάκη συνεδρίασε χθες το μεσημέρι το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σητείας.

Ο κ. Πετρουλάκης ανέφερε ότι υπάρχει έντονη κινητικότητα και θετικά μηνύματα για σημαντικά ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη δραστηριότητας στο λιμάνι της Σητείας.
Το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου ενέκρινε την πρόταση ανάληψης υποχρέωσης και ψήφισης πίστωσης 58.689,20 € για την εφαρμογή του Σχεδίου Ασφαλείας Λιμενικής Εγκατάστασης Σητείας. Αλλά και τις προδιαγραφές και τον καθορισμό των όρων διακήρυξης συνοπτικού διαγωνισμού για την προμήθεια  και τοποθέτηση υλικών εξοπλισμού ΣΑΛΕ για την εφαρμογή του ευρωπαϊκού κανονισμού 725//2004 58.689,20 €.
«Κάνουμε ενέργειες ώστε το λιμάνι της Σητείας να γίνει προορισμός κρουαζιέρας. Για να επιτευχθεί αυτό, απαιτούνται προϋποθέσεις εκ των οποίων κάποιες έχουν ήδη υλοποιηθεί, όπως η τοποθέτηση των προσκρουστήρων στο επιβατικό τμήμα του λιμένα Σητείας. Το επόμενο στάδιο αφορά την τοποθέτηση περιφράξεων, φυλακίων, πυλών εισόδου, εξόδου στο λιμάνι, φορητού εξοπλισμού. Έχει γίνει η μελέτη σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σητείας και το Λιμενικό Ταμείο ενέκρινε τις τεχνικές προδιαγραφές αυτών των υλικών.
Θα γίνει πρόχειρος διαγωνισμός έως τις 18 Αυγούστου κι ευελπιστούμε ότι αν δεν έχουμε ενστάσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα το λιμάνι της Σητείας θα έχει όλες τις συνθήκες ασφαλείας, που προβλέπει ο κώδικας για τα λιμάνια κρουαζιέρας, για να υπάρχει ασφάλεια και να μην υπάρχει κανένα πρόσκομμα. Είναι στο πλαίσιο της όλης διαδικασίας που υλοποιούμε στο λιμάνι της Σητείας για να προσδένουν με ασφάλεια πλοία εξωτερικού και κυρίως πλοία αναψυχής, που είναι και τα κρουαζιερόπλοια», εξήγησε ο κ. Πετρουλάκης.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας