Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

"Γεφύρι της Άρτας" η εντυπωσιακή κοιλαδογέφυρα της Κρήτης (Video)

ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΜΕΖΙ ΣΗΤΕΙΑΑυτή είναι η μεγαλύτερη κοιλαδογέφυρα στην Κρήτη. Οι εικόνες που καταγράφει ο τηλεοπτικός φακός από το μεγάλο και πολύπαθο έργο είναι εντυπωσιακές.
Μια γέφυρα που έχει εξελιχθεί σε σύγχρονο γιοφύρι της Άρτας, καθώς 14 χρόνια μετά την αρχική δημοπράτηση , το σίριαλ με τα εμπόδια δε σταματά. Απογοητευμένοι δηλώνουν οι κάτοικοι στην κρήτη τιβί που βρέθηκε στη Σητεία.

Απομένουν οι εργασίες ενίσχυσης στην κοιλαδογέφυρα για να παραδοθεί το έργο σε χρήση, εργασίες που σύμφωνα με τη σύμβαση που υπεγράφη τον Ιούνιο θα κοστίσουν 2.200.000 ευρώ. O OAK εκτιμά ότι μέχρι το φθινόπωρο θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες.
Την ίδια ώρα, καζάνι που βράζει είναι ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Σητείας , η Σκοπή λόγω του αποκλεισμού του οικισμού από το νέο οδικό άξονα στη διαδρομή Σκοπή - Ηράκλειο για 2 χιλιόμετρα διαδρομής περίπου. Δεν υπάρχει δυνατότητα της συγκεκριμένης διαδρομής, με αποτέλεσμα η μετακίνηση των κατοίκων να γίνεται από τον παλιό δρόμο, με τις δεκάδες στροφές και παγίδες θανάτου, όπως λένε οι ίδιοι εξοργισμένοι, ενώ όπως τονίζουν αισθάνονται ξεχασμένοι από την πολιτεία και άνθρωποι 2ης κατηγορίας.
https://www.facebook.com/SitiaNea/
Το μεγάλο έργο Αυχήν - Αγκαθιάς - Χαμέζι, ξεκίνησε το 2003, από τότε ακολούθησαν πολυάριθμες εμπλοκές και μεγάλες καθυστερήσεις. Η ολοκλήρωση του θα δώσει αέρα ανάπτυξης στη Λασιθιώτικη πόλη, όπου το μεγαλύτερο πρόβλημα συναντάτε στο κακό οδικό δίκτυο, τη στιγμή που αποτελεί μια από τις πιο αναπτυγμένες τουριστικά περιοχές της Κρήτης.
Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη


Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας