Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Αλλαγές στο μαγευτικό Φοινικόδασος Βάι άναψαν φωτιές - video

Βάι φοίνικες φοινικόδασος"Φωτιές" άναψε η μελέτη της Δασικής Υπηρεσίας Λασιθίου που προβλέπει την απομάκρυνση των ξύλινων διαδρόμων στο Φοινικόδασος Βάι, με φόντο την προστασία του περιβάλλοντος. Οι ξύλινοι διάδρομοι αποψιλώθηκαν από τη θέση τους, ωστόσο με ευθύνη του δημάρχου επανατοποθετήθηκαν, μετά και τις αντιδράσεις λουόμενων, επιχειρηματιών και ντόπιων.

Στο υπουργείο περιβάλλοντος έστειλε επιστολή η Ένωση Ξενοδόχων Σητείας , εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία και ζητώντας παρέμβαση για τα όσα διαδραματίζονται στο μοναδικό μνημείο της φύσης με την τεράστια επισκεψιμότητα φοινικόδασος ΒΑΙ.
"Δυσχεραίνεται η εξυπηρέτηση"
Σύμφωνα με την επιστολή που έστειλε η Ένωσης Ξενοδόχων Σητείας στο υπουργείο Περιβάλλοντος "ξαφνικά από τη Δασική Υπηρεσία Λασιθίου ζητείται εμφαντικά να μη χρησιμοποιείται το μη περιφραγμένο τμήμα του φοινικόδασους στην παραλία με τις διάφορες μικροεγκαταστάσεις που υπάρχουν έως σήμερα για να εξυπηρετούν τους λουόμενους και επισκέπτες της περιοχής. Επιπλέον ζητάνε να απομακρυνθούν τα πάντα ακόμη και οι ξύλινοι διάδρομοι. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται σημαντικά η εξυπηρέτηση των επισκεπτών και ιδιαίτερα των ΑΜΕΑ".
https://www.facebook.com/SitiaNea/Διαλλακτική εμφανίζεται η δασική υπηρεσία, που σημειώνει ότι η μελέτη μπορεί να τροποποιηθεί και να μην υπάρξει απομάκρυνση των ξύλινων διαδρόμων. Προτείνει, ωστόσο, τη λύση εναλλακτικών διαδρομών προκειμένου να προστατευτεί το φοινικόδασος , όπως τονίζει.
Η μελέτη πάντως, χρειάζεται την έγκριση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.
Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη 

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας