Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

Το Φεστιβάλ Ταινιών πολύ μικρού μήκους Très Court ταξιδεύει και στη Σητεία

3 λεπτά που ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμo, αυτό προσφέρει στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Très Court που έρχεται στις 14 Ιουνίου σε πέντε πόλεις της Κρήτης – μεταξύ των οποίων και η Σητεία.

Το Très Court φωτίζει τις οθόνες 108 πόλεων σε 28 χώρες ξεκινώντας από την Γαλλία. Από την 19η έκδοση του – και για τα επόμενα χρόνια – το Très Court έρχεται  στην Κρήτη, έρχεται στην Ελλάδα εγκαινιάζοντας μια νέα συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / Chania Film Festival.
Χάρη στο ChaniafilmFestival και τους συνεργαζόμενους φορείς οι φίλοι του κινηματογράφου στην Κρήτη θα ανακαλύψουν τις καλύτερες ταινίες μικρού μήκους από όλο τον κόσμο, και θα λάβουν μέρος σε μια διεθνή ψηφοφορία μιας δημόσιας επιλογής για την καλύτερη ταινία!
Το Φεστιβάλ είναι διαγωνιστικό με  το κοινό να παρακολουθεί και να ψηφίζει συνδιαμορφώνοντας το αποτέλεσμα αξιολογώντας τις ταινίες του προγράμματος.
Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ είναι περίπου 2 ωρών και θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε όλη την Κρήτη την Τετάρτη 14 Ιουνίου στις  8:30 μ.μ. ΑΚΡΙΒΩΣ – σε  Σητεία, Άγιο Νικόλαο, Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά.
Οι προβολές στη Σητεία θα γίνουν στην Αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη του Θεάτρου της Σητείας.
Το Tres Court έρχεται στην Κρήτη σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / Chania Film Festival   και  με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών, της Περιφέρειας Κρήτης, του Europe Direct Κρήτης, της Ένωσης Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Κρήτης, του Πνευματικού Κέντρου Χανίων, της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Ηρακλείου, της Λέσχης Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου, της
Κινηματογραφικής Λέσχης του Θεάτρου της Σητείας, των Δήμων Χανίων, Ρέθυμνου, Ηρακλείου και του Πολιτιστικού – Αθλητικού Οργανισμού Αγίου Νικολάου.
Οι τριάντα έξι ταινίες που θα προβληθούν στο φεστιβάλ έχουν επιλεγεί μετά από αξιολόγηση περισσοτέρων από 2000 συμμετεχόντων. Οι ταινίες είναι πολύγλωσσες, οικονομικές σε προϋπολογισμό, αλλά πλούσιες σε ιδέες, φαντασία, και δημιουργική πνοή προερχόμενη από όλες τις γωνιές του κόσμου.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας