Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Εκδήλωση διαμαρτυρίας των απολυμένων της «Βιοκαλλιεργητές Σητείας» Α.Ε.

Ανάμεσα σε καταιγισμό ανακοινώσεων, δημοσιευμάτων και επιστολών που έχουν στο επίκεντρο τα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα στην «Βιοκαλλιεργητές Σητείας Α.Ε.», οι απολυμένοι της εταιρείας οργάνωσαν χθες βράδυ εκδήλωση διαμαρτυρίας στη Σητεία, διεκδικώντας την δικαίωση και την επαναφορά τους στις θέσεις εργασίας που κατείχαν πριν από τα όσα συνέβησαν τον τελευταίο μήνα.

Προηγήθηκε η δημοσιοποίηση επιστολής του πρώην διευθυντή Εμμανουήλ Ι. Αϊβαλιώτη στην οποία απαντάει στους επικριτές του, τονίζοντας πως «όλες οι ενέργειες στις οποίες προέβην για λογαριασμό της Εταιρείας, καθώς και οι επαφές και συναντήσεις που έκανα ως εκπρόσωπος της Εταιρείας γίνονταν με μόνο κριτήριο το εταιρικό συμφέρον και την ανάπτυξη, προώθηση και διαφήμιση της δραστηριότητας της Εταιρείας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και ελάμβαναν χώρα πάντα στο πλαίσιο της νομιμότητας και σε συνεννόηση με τον εκπρόσωπο του κύριου μετόχου Ι. Μονή Τοπλού όσο και των λοιπών μετόχων».
https://www.facebook.com/SitiaNea/
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στην εταιρεία, Γιάννης Αυγουστινάκης, τόνισε: «Ο αγώνας που δίνουμε σήμερα δεν είναι μόνο αγώνας επιβίωσης. Είναι πρώτα και πάνω από όλα αγώνας αξιοπρέπειας. Είκοσι μία οικογένειες βρεθήκαμε στο δρόμο με συνοπτικές διαδικασίες επειδή διεκδικήσαμε το αυτονόητο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα μας στο συνδικαλισμό. Η αρχή έγινε με τρεις απολύσεις εποχιακών συναδέλφων με νομικίστικες δικαιολογίες, ενώ η ίδια η διοίκηση είχε επισημάνει την ανάγκη για νέες προσλήψεις εξαιτίας του αυξημένου όγκου δουλειάς. Οι τρεις εποχιακοί συνάδελφοι είχαν αξιολογηθεί από την ιεραρχία ως απόλυτα ικανοί και παραγωγικοί κι εργαζότανε εποχιακά μεν, αλλά με σταθερή επαγγελματική σχέση με την εταιρεία που μετρούσε χρόνια. Το γεγονός πως και οι τρεις είχανε υπογράψει για τη σύσταση του σωματείου μας κι ο τρόπος που μεθοδεύτηκαν οι απολύσεις  μας έκανε ξεκάθαρο πως επρόκειτο για συνδικαλιστικές διώξεις».
Τέλος, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων υπογράμμισε πως οι απολυμένοι ζητούν «από τους μετόχους της εταιρείας και από τους πολιτικούς φορείς να πάρουνε ξεκάθαρη θέση για τις απολύσεις και τις διώξεις σε βάρος των εργαζομένων. Η ώρα των μεσοβέζικων απαντήσεων έχει παρέλθει οριστικά. Ο καθένας πρέπει να αναλογιστεί τις ευθύνες του απέναντι στους εργάτες, στους αγρότες και στο σύνολο της κοινωνίας που αγωνιά και βράζει μέσα στη φόρα των γεγονότων. Οι μικροκομματισμοί και τα  συμφέροντα πάντοτε σε βάθος χρόνου αποδεικνύονται ολέθρια».
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας