Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου: Άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων στους «Βιοκαλλιεργητές Σητείας»

http://cdn.cretalive.gr/_largeImage/IMG_2017053_170627_172138.jpg?mtime=20170627172138H ανακοίνωση
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει απερίφραστα την επίδειξη αδιαλλαξίας της εργοδοσίας της εταιρείας «Βιοκαλλιεργητές Σητείας Α.Ε.» και την άρνησή της να επαναπροσλάβει όλους τους παράνομα και αδικαιολόγητα απολυμένους από την επιχείρηση.

Παρά τη παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας στην Τριμερή Διαδικασία συνεχίζει την τακτική των εκδικητικών απολύσεων με μόνο ουσιαστικά λόγο την προσπάθεια των εργαζομένων να δημιουργήσουν σωματείο.
Αυτή η πρακτική, που προσπαθεί να αξιοποιήσει τη μεγάλη ανεργία και την ανάγκη για δουλειά, για να επιβάλλει την απόλυτη υποταγή στους χώρους εργασίας, είναι παράνομη, ανήθικη και καταχρηστική.
https://www.facebook.com/SitiaNea/

Είναι η δεύτερη απόπειρα μαζικών απολύσεων λόγω νόμιμης συνδικαλιστικής δράσης που γίνεται τους τελευταίους μήνες στο νομό μας.
Η πρώτη, των απολύσεων στο ξενοδοχείο Elunda Breeze, δεν πέρασε χάρη στην ενότητα των εργαζομένων, τις δικαστικές αποφάσεις και την αποφασιστική παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας και του Υπουργείου Εργασίας. Η εργοδοσία αναγκάστηκε να υποχωρήσει, αντιλαμβανόμενη το κόστος των παράνομων πρακτικών της και της αποφασιστικότητας που υπάρχει πια στη χώρα μας, για την εφαρμογή των νόμων που προστατεύουν τους εργαζόμενους.
Μέχρι σήμερα η εργοδοσία της εταιρείας «Βιοκαλλιεργητές Σητείας Α.Ε.» δεν δείχνει να αντιλαμβάνεται τις συνέπειες που θα έχουν αυτές οι παράνομες πρακτικές τόσο στους εργαζόμενους όσο και στην ίδια την εταιρεία αλλά και την τοπική οικονομία.
  • Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων για δουλειά και αξιοπρέπεια.
  • Καλούμε την κοινωνία και τους φορείς του Λασιθίου να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων που απολύθηκαν παράνομα.
  • Καλούμε την εργοδοσία της εταιρείας να προχωρήσει άμεσα στην επαναπρόσληψη των απολυμένων με το προηγούμενο καθεστώς.
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Πηγή : Creta live 

Συνολικες προβολες σελιδας