Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Περπατώντας στους Γεώτοπους& στις Γεωδιαδρομές του Γεωπάρκου Σητείας



Την  Κυριακή  11 Ιουνίου, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Γεωπάρκων και  σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Φυσιολατρικό Σύλλογο Σητείας πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση  «Περπατώντας στους Γεώτοπους& στις Γεωδιαδρομές του Γεωπάρκου Σητείας» .
                                           
Από νωρίς το πρωί, 25 πεζοπόροι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά σημαντικούς Γεώτοπους και να ενημερωθούν για την γεωλογία και τα οικοσυστήματα του Γεωπάρκου Σητείας.
Στόχος να  αναδειχθεί ,το συγκριτικό πλεονέκτημα που έχει η Σητεία με την αναγνώριση της ως παγκόσμιο Γεωπάρκο της Unesco,  για την ανάπτυξη του αειφόρου και υπεύθυνου τουρισμού.   
Η εκκίνηση της πεζοπορίας – ενημέρωσης,  ξεκίνησε βορειανατολικά από Ερημούπολη (Επώθηση  Ερημούπολης, κατοπτρική επιφάνεια (καθρέπτης) πλαγιο-κανονικού ρήγματος, Κόκκινα Μάρμαρα, αρχαιολογικός χώρος Ιτάνου) συνεχιστικέ νότια προς το φοινικόδασος Βάϊ, πτυχή Βάϊ, αμμοθίνες και συγγεντρώσεις  άκρευθων , θαλασσόκεδρων (Juniperus prhoenicea)  ψιλής άμμου, στις εντυπωσιακές  ακτογραμμές με πετρώματα που ανήκουν στην ενότητα των Φυλλιτών – Χαλαζιτών , μοναδικές παραλίες , σπάνια είδη, χλωρίδας και πανίδας. Μετά από 8 χιλιόμετρα η πεζοπορία τερμάτισε στην παραλία Μαριδάτη.    
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συμμετείχαν σε αυτή μας την εκδήλωση και τον Ορειβατικό φυσιολατρικό Σύλλογο Σητείας για την συνδιοργάνωση.

Λεωνίδας Τερζής
Αντιδήμαρχος Σητείας
Πρόεδρος ΔΟΚΑΣ 

 

Συνολικες προβολες σελιδας