Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Η εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου στο Ναό Αγίας Φωτιάς Σητείας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πανηγύρισε την Πέμπτη 25 Μαΐου, εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου, ο ομώνυμος Ιερός Ενοριακός Ναός της Αγίας Φωτιάς Σητείας.

Το απόγευμα της Τετάρτης 24 Μαΐου τελέσθηκε η Ενάτη Ώρα του Πάσχα και στη συνέχεια ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, ο οποίος ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο.
Στην ομιλία του προς το πολυάριθμο εκκλησίασμα, που κατέκλυσε τον πανηγυρίζοντα ιερό ναό, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη μεγάλη Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Σωτήρος Χριστού, υπογραμμίζοντας τη μεγάλη χαρά των Μαθητών και μετέπειτα Αποστόλων του Αναληφθέντος Κυρίου, λόγω της βεβαίας ελπίδας τους ότι θα πραγματοποιηθεί η υπόσχεσή Του και θα λάβουν το Άγιο Πνεύμα, αλλά και επειδή αξιώθηκαν να γίνουν αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες τέτοιων υπερφυών Μυστηρίων. Αυτή η βεβαιότητα της Αγιότητας του θεανθρώπου Κυρίου ημών Ιησού Χριστού επιβεβαιώνεται στη διδασκαλία της Εκκλησίας, στη ζωή των Αγίων της Εκκλησίας και στην προσωπική ζωή του καθενός μας, που καλούμαστε απ᾽ αυτήν εδώ τη ζωή να μεταμορφωθούμε και να μετάσχουμε στην εν Χριστώ ζωή, η οποία αρχίζει από αυτόν τον κόσμο και ολοκληρώνεται στην άλλη ζωή, κοντά στο φως του Χριστού, κατέληξε ο Σεβασμιότατος.
Τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο προσφώνησε ο Αιδ/τος Εφημέριος του πανηγυρίζοντος ναού π. Μιχαήλ Μπετείνης, ο οποίος εξέφρασε τη μεγάλη χαρά και συγκίνηση του ίδιου και των ενοριτών του, για την πρώτη επίσκεψη του Σεβασμιότατου ως Ποιμενάρχου στην Ενορία Αγίας Φωτιάς, κατά την πανήγυρη του ενοριακού ναού. Όπως τόνισε, «εξελέγη παμψηφεί στην Ιερά Μητρόπολή μας ένας άξιος Κληρικός, ο μέχρι πρότινος Πρωτοσύγκελος, προικισμένος με πολλά χαρίσματα και προερχόμενος από τα σπλάχνα της, με πλούσια προσφορά επί 22 συναπτά έτη τόσο στο ποιμαντικό όσο και στο διοικητικό έργο της».
Τέλος, ο π. Μιχαήλ Μπετείνης, εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και όλων των ενοριτών, πρόσφερε στον Σεβ. Κύριλλο ένα Σταυρό ευλογίας για να ευλογεί και να αγιάζει το ποίμνιό του και του ευχήθηκε υγεία, μακροημέρευση με πολλά, ευλογημένα και καρποφόρα έτη.
Ο Σεβ. κ. Κύριλλος αντιφωνώντας, ευχαρίστησε τον π. Μιχαήλ, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και όλους τους Ενορίτες για την αγάπη, το δώρο και τις εκδηλώσεις τιμής προς το πρόσωπο του Επισκόπου τους, και τους ευχήθηκε ο Αναληφθείς Κύριος να τους ευλογεί πάντοτε για να συνεχίζουν την πλούσια παράδοση που παρέλαβαν από τους προγόνους τους και τους Ιερομονάχους Εφημερίους από την ιστορική Μονή Τοπλού που διακόνησαν κατά καιρούς στο μικρό σε αριθμό κατοίκων χωριό τους, πλούσιο όμως σε αγάπη και αισθήματα.
Στον Εσπερινό της πανηγύρεως έλαβαν μέρος Εφημέριοι της περιοχής της Σητείας και συμμετείχε πλήθος πιστών, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θεόδ. Πατεράκης.
Ανήμερα της πανηγύρεως τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Πηγή : ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας