Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΗΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΟΓΕ, ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ

14-5-apergiaΕργαζόμενοι/ες, άνεργοι/ες, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι/ες, επιστήμονες, φτωχομεσαία αγροτιά, νέοι και νέες
Καταδικάζουμε τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα που συμφώνησε
η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το κουαρτέτο
Στο νέο γύρο της αντιλαϊκής επίθεσης απαντάμε με τον δικό μας ξεσηκωμό!!

Να μην περάσουν τα νέα μέτρα που η κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση στη Βουλή στις 18 Μάη!
§ Οι νέοι φόροι θα τσακίσουν το εισόδημά μας.
§ Οι κλαδικές συμβάσεις θα εξακολουθούν να μην έχουν ισχύ και θα ζούμε με τον κατακρεουργημένο κατώτερο μισθό, ενώ για τους νέους παραμένει ο υποκατώτερος.
§ Νέες περικοπές θα πετσοκόψουν για ακόμα μια φορά τις συντάξεις μας.
§ Θα καταργήσουν την Κυριακάτικη αργία παίρνοντας πίσω ό,τι κατακτήθηκε τον προηγούμενο αιώνα. Θα ζούμε μια ζωή – λάστιχο χωρίς καθόλου χρόνο για την οικογένεια, τους φίλους μας, τα ενδιαφέροντά μας, την κοινωνική δράση.
§ Θέλουν να βάλουμε ακόμα πιο βαθειά το χέρι στην τσέπη για την υγεία, τα φάρμακα, τις εξετάσεις. Μια σειρά επιδόματα κοινωνικής πρόνοιας καταργούνται.
§ Θέλουν να βάλουμε ακόμα πιο βαθειά το χέρι στη τσέπη για το ρεύμα, το νερό, το φυσικό αέριο. Οι νέες ιδιωτικοποιήσεις των ΔΕΚΟ αυτό σηματοδοτούν για τις λαϊκές οικογένειες.
§ Η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών θα είναι μια επιπλέον θηλιά στο λαιμό των αυτοαπασχολούμενων, των εργαζόμενων επιστημόνων με μπλοκάκι, των αγροτών.
§ Απελευθερώνουν τις ομαδικές απολύσεις και μειώνουν το επίδομα ανεργίας.
§ Επεκτείνουν τις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, τη δουλειά με ημερομηνία λήξης, χωρίς δικαιώματα.
§ Επιταχύνουν τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στην Παιδεία θεμελιώνοντας το σχολείο των διαφοροποιημένων αποσπασματικών πληροφοριών και των δεξιοτήτων, χωρίς μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, το σχολείο της υποχρηματοδότησης που θα εξαρτάται από τις επενδύσεις των επίδοξων «χορηγών» και θα αξιολογείται για το πόσο θα καταφέρνει να προετοιμάζει τους μαθητές μας ως το αυριανό ευέλικτο εργατικό δυναμικό των ελαστικών σχέσεων εργασίας.
§ Βάζουν νέα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση.
Τα νέα μέτρα θα φορτώσουν στις πλάτες μας δυσβάσταχτα βάρη ενώ την ίδια στιγμή οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα αποκτήσουν νέα προνόμια και θ` αυγατίσουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη τους σ` ένα περιβάλλον ευνοϊκό για την περιβόητη καπιταλιστική ανάπτυξη με φτηνούς και εξαθλιωμένους εργαζόμενους, φοροαπαλλαγές και επενδυτικά κίνητρα. Αυτή είναι η ανάπτυξη που οραματίζονται κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση και όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο.
Κανένας εργαζόμενος να μη δεχτεί τη νέα κατάσταση, να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας!
Να απαντήσουμε μαζικά στους προκλητικούς ισχυρισμούς της κυβέρνησης «ότι υπάρχει λαϊκή συγκατάθεση» σ` αυτήν την πολιτική.
Όλοι μαζί, να βάλουμε φρένο στη διαρκή εξαθλίωση της ζωής μας, να διεκδικήσουμε την αναπλήρωση των απωλειών μας, να αγωνιστούμε για νέες διεκδικήσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΉ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΗ
ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΗΤΕΙΑΣ ΣΤΙΣ 11:00 π.μ.

Πηγή : Style100fm

Συνολικες προβολες σελιδας