Σάββατο 29 Απριλίου 2017

«Πράσινο φως» για το μουσικό γυμνάσιο στο Καβούσι – Από του χρόνου η λειτουργία του

Μια πολύ σημαντική δομή για όλο το νομό Λασιθίου φαίνεται πως έχει θετικές εξελίξεις, αφού από την μεθεπόμενη σχολική χρονιά δίνεται η υπόσχεση πως θα λειτουργήσει το Μουσικό Γυμνάσιο στο Καβούσι.



Τα νεότερα, όπως λέει ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Γ. Ρεμεδιάκης, μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι, έρχονται από την πλευρά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης ο οποίος έχει επικοινωνήσει με τους αρμόδιους στην Ιεράπετρα για να τους μεταφέρει τις προθέσεις του Υπουργείο Παιδείας για ένα θέμα που ο ίδιος τόνισε πως τον ενδιαφέρει πολύ.
Αυτό που πρόκειται να συμβεί λοιπόν είναι η λειτουργία έξι μουσικών σχολείων σε επίπεδο χώρας τα επόμενα δύο χρόνια. Φέτος, για την σχολική χρονιά που αρχίζει τον Σεπτέμβριο θα λειτουργήσουν τα τρία πρώτα σε Ελευσίνα, Λιβαδειά και Καστοριά, ενώ για την μεθεπόμενη σχολική χρονιά προγραμματίζεται η λειτουργία των μουσικών γυμνασίων σε Ιεράπετρα, Κεφαλλονιά και Σάμο.
Ο λόγος που το σχολείο στο Καβούσι δεν ξεκινά φέτος αναφέρεται πως δεν έχει να κάνει με τις κτιριακές υποδομές οι οποίες θεωρούνται επαρκείς, αλλά με την γενικότερη δυσκολία να βρεθεί διδακτικό προσωπικό κάτι που όταν λυθεί θα γίνουν και οι επίσημες ανακοινώσεις.
Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, εκφράζει την ικανοποιησή του για την ενημέρωση όμως περιμένει και την επίσημη δέσμευση του Υπουργείου για το θέμα, ενώ σε αναφορά που έγινε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, ο μέχρι πρότινος πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών, τόνισε πως το σχολείο είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμο να λειτουργήσει.

Πηγή : Ράδιο Λασίθι

Συνολικες προβολες σελιδας