Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Δακοκτονία: Στο ζενίθ η αγωνία - Αναδίπλωση μετά το μπάχαλο

ΕΛΙΕΣ - ΑΓΡΟΤΙΚΑ - ΔΑΚΟΣ
Για εγκληματική αδιαφορία και καθυστερήσεις από πλευράς υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την προμήθεια των φυτοπροστατευτικών φαρμάκων, η οποία υπονομεύει το συλλογικό πρόγραμμα της δακοκτονίας,
έκανε λόγο ο γραμματέας της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και βουλευτής Ηρακλείου, Βασίλης Κεγκέρογλου από το βήμα της Βουλής, με το υπουργείο να ξεκαθαρίζει ότι η δακοκτονία θα εφαρμοστεί κανονικά φέτος.
Μπορεί το υπουργείο να αναδιπλώνει, ωστόσο οι πόροι εξακολουθούν να παραμένουν μειωμένοι και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε επιπλέον χρήματα, ξεκαθάρισε η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, Θεανώ Βρέντζου.
Ο δάκος βγάζει τους αγρότες της Κρήτης στο δρόμο, με τους Χανιώτες να ξεσηκώνονται με φόντο την καταστροφή που έχουν υποστεί οι καλλιέργειες τους. Δεν το βάζουμε κάτω, ήταν το ρητό και ξεκάθαρο μήνυμα των αγροτών από την ενωτική ομοσπονδία αγροτικών συλλόγων Ν. Χανίων που πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην αντιπεριφέρεια.
Καθησυχαστικός εμφανίστηκε από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, ο οποίος τόνισε ότι τα Χανιά έχουν τη δυνατότητα να ξεκινήσουν έγκαιρα τη δακοκτονία.
Οι αγρότες των Χανίων θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή 10 Μαρτίου παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την εφορία της πόλης.
Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη 

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας