Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Λ. Τερζής "Απόδοτε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ"

"Απόδοτε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ"
κ.Καστρίτη

   Στο πλαίσιο του εποικοδομητικού δημοσίου διαλόγου, έστω και μέσα από επιστολές εντυπωσιασμού, καθίσταται αναγκαίο,ιδιαίτερα όταν γίνεται αναφορά επί προσωπικού να δίδονται απαντήσεις ή ακόμα και να κατατίθεται η δημόσια συγνώμη .
Συμφωνώ κ.Καστρίτη με την άποψη σας ,πως ατυχώς ενεπλάκη στην αντιπαράθεση για τον δημοτικό φωτισμό ο κλάδος της οδοντιατρικής . Σας θυμίζω πως κάποιοι άλλοι στην απέλπιδα προσπάθεια τους να αποδείξουν τα λεγόμενα τους έκαναν πρώτοι αναφορά στα αμαλγάματα .
Χαίρομαι, για την παραδοχή σας, που επιβεβαιώνει  πως το αμάλγαμα υδράργυρου βρίσκεται στην δύση της '' καριέρας του '' όπως χαρακτηριστικά αναφέρετε λόγω της εναρμόνισης της διεθνούς κοινότητας με τη   Σύμβαση της Μιναμάτα  που υπογράφηκε από εκπροσώπους 140 χωρών την Πέμπτη 10-10-2013, και έχει σαν σκοπό τη μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος από υδράργυρο.
Συμφωνώ  αγαπητέ φίλε Μάνο . πως η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια , χαιρετίζω την άποψη σου για το γεγονός πως « πρέπει όλοι μας (σε κάθε τομέα της δραστηριότητας μας) , να γνωρίζουμε τα όρια μας και να απευθυνόμαστε στους ειδικούς για θέματα που δεν άπτονται της ειδικότητας μας.» ( Λόγια δικά σας )
Θεωρώ  όμως κ. Καστρίτη πως την όποια γνώση διαθέτουμε , να την επικαιροποιούμαι  ιδιαίτερα όταν διακυβεύονται θέματα δημόσιας υγείας .
Αναφερθήκατε στην  Ευρωπαϊκή επιστημονική επιτροπή SCENIHR (Scientific Committee on Emerging and NewlyIdentified Health Risks)  η οποία το 2008 δημοσίευσε τη γνώμη της , η οποία υποστήριξε ότι το οδοντιατρικό αμάλγαμα παραμένει ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμφρακτικό υλικό με αμελητέες τοπικές ανεπιθύμητες ενέργειες , χωρίς να παρουσιάζει ενδείξεις ότι ευθύνεται για κάποια συστηματική νόσο.
Γιατί δεν μας λέτε γιατί η ίδια επιτροπή (SCENIHR) το 2015 στην έκθεση της διαγράφει  τη λέξη «ασφαλές» .
Σας παραθέτω την έκθεση της: 

 Γιατί δεν μας λέτε πως η ίδια επιτροπή αποφαίνεται πως η χρήση των αμαλγαμάτων υδραργύρου πρέπει να αποφεύγεται σε  εγκύους , σε παιδιά κάτω των 15 ετών και σε μητέρες που θηλάζουν;
Γιατί δεν μας λέτε πως το θέμα συζητήθηκε στην χώρα μας  μία μόλις ημέρα πριν δημοσιεύσετε το κείμενο σας όπου μεταξύ άλλων έγιναν εκτενέστατες αναφορές   στα μμε.




Γιατί δεν μας λέτε πως η χρήση των αμαλγαμάτων υδραργύρου  ως εκφραστικού υλικού σφραγισμάτων από πρώτη Ιουλίου  2018  σύμφωνα με την αναμενόμενη προς ψήφιση κοινοτική οδηγία θα απαγορευθεί;  
 Τα παραπάνω αποτελούν ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν αλλά όχι σε εμένα

Θα τους δώσετε βάση κ. Καστρίτη;


Λεωνίδα Τερζής 

Αντιδήμαρχος Σητείας

Συνολικες προβολες σελιδας