Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Οι εργασιακές συνθήκες στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του Λασιθίου (Vieo)


«Η συνάντηση έγινε για να συζητήσουμε ορισμένα θέματα που σχετίζονται με την εργασία που προσφέρουν οι άνθρωποι στο χώρο του τουρισμού, τις συνθήκες εργασίας και παράλληλα να παρακαλέσουμε για ορισμένα θέματα όπως της μαθητείας,
που ο νόμος προβλέπει 17% αλλά πολλές φορές είναι πολύ μεγαλύτερο το ποσοστό κι ενώ στις άλλες χώρες είναι 5 ή 6% και αφορά και πραγματικούς σπουδαστές κι όχι 50χρονους που “βαφτίζονται” σπουδαστές», τόνισε εισαγωγικά στη συνάντηση ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου Μανόλης Πεπόνης, ο οποίος παρουσίασε τα ζητήματα, πλαισιωμένος από τον Πρόεδρο και την Γραμματέα του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Μιχάλη Γαρεφαλάκη και Μαρία Φαζού, την Πρόεδρο του Συλλόγου Ιεράπετρας Άννα Φανουράκη και το μέλος του Ε.Κ. Δήμητρα Μπουτζαλή.
Να σημειωθεί πως στη συζήτηση που ακολούθησε από την πλευρά του Εργατικού Κέντρου και των εκπροσώπων των ξενοδοχοϋπαλλήλων έγινε αναφορά στα προβλήματα υπερκόπωσης που καταγράφηκαν την περσινή χρονιά και το γεγονός πως οι εργαζόμενοι προσπάθησαν να διαχειριστούν με διάθεση συνεργασίας το πρόβλημα, καθώς και την έκκληση να μην ακολουθηθούν τακτικές φυσικής εξόντωσης των εργαζομένων, διότι είναι πρακτικά αδύνατο να κυλήσει μία σεζόν με κουρασμένους εργαζόμενους, στοιχείο που είναι κακό τόσο για τον εργαζόμενο όσο και για την επιχείρηση, αφού μειώνεται η απόδοση και συνεπώς η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών.

Το ξενοδοχείο δεν είναι εργοστάσιο
«Το ξενοδοχείο δεν είναι εργοστάσιο που παράγει και τυποποιεί προϊόντα, αλλά προσφέρει ανθρώπινες υπηρεσίες. Αυτό εκ των πραγμάτων σημαίνει πως το ανθρώπινο δυναμικό που υπάρχει στο ξενοδοχείο είναι “το α και το ω”. Για το λόγο αυτό όλη η διοίκηση με τα στελέχη της θα πρέπει πραγματικά να εμπνέει και να τηρεί το σεβασμό και να υπάρχουν ανθρώπινες συνθήκες μέσα στα ξενοδοχεία και φυσικά θέλουμε το αυτονόητο. Να τηρούνται δηλαδή οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Αν κάποιος δεν το τηρεί εμείς θεωρούμε αυτόματα πως οδηγεί σε αθέμιτο ανταγωνισμό διότι εφόσον μία επιχείρηση τηρεί τη συμφωνία που έχει υπογραφεί και πληρώνει σύμφωνα με όσα αναφέρει, από τη στιγμή που μια διπλανή επιχείρηση δεν το κάνει, προκαλεί αυτόματα αθέμιτο ανταγωνισμό», τόνισε κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Γιώργος Πελεκανάκης που συμμετείχε στη συνάντηση μαζί με τον Ταμία του Συλλόγου Κώστα Πυργιωτάκη.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας