Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Αιτήσεις για νέες άδειες ταξί στο νομό Λασιθίου

http://cdn.cretalive.gr/_largeImage/lasithi_170224_192450.jpg?mtime=20170224192450Μέχρι τις 31 Μαρτίου και στις 2 το μεσημέρι έχουν περιθώριο οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν αιτήσεις για νέες άδειες ταξί ή αλλαγή των υφιστάμενων στις τέσσερις έδρες του νομού Λασιθίου.
Αν και η εικόνα που παρουσιάζει ο νομός Λασιθίου
μοιάζει να μην αφήνει πολλά περιθώρια για νέες άδειες, η τελική κρίση της αρμόδιας Επιτροπής θα δείξει αν υπάρξουν επιπλέον άδειες ταξί στο νομό Λασιθίου, με μόνη την περιοχή της Ιεράπετρας να παρουσιάζει εκ των προτέρων την δυνατότητα να φιλοξενήσει περίπου 5-6 ταξί, με βάση την δυναμικότητα που έχει.

Η διαδικασία θα γίνει με βάση το σχετικό νόμο του 2012 και τη σχετική προκήρυξη που δημοσίευσε η ΑΝΑΤΟΛΗ, με την οποία ο Περιφερειάρχης καλεί τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν αιτήσεις για νέες άδειες ταξί ή μετατροπή των υφισταμένων αδειών ειδικής μίσθωσης.
Να σημειωθεί πως οι έδρες των επιβατικών δημόσιας χρήσης στην περιφερειακή ενότητα Λασιθίου είναι τέσσερις συνολικά και καταμερίζονται, μία ανά Δήμο.
Σύμφωνα με την απόφαση του 2015 η περιοχή του δήμου Αγίου Νικολάου έχει 73 ταξί, υπερβαίνοντας κατά τριάντα περίπου από τα προβλεπόμενα. Αυτό σημαίνει πως είναι κορεσμένη περιοχή και δεν δίνονται άλλες άδειες. Περίπου αντίστοιχη είναι η εικόνα στην περιοχή της Σητείας όπου είναι παραπάνω οι άδειες που έχουν δοθεί όπως και στο Οροπέδιο Λασιθίου.
Μόνο στην περιοχή της Ιεράπετρας και με τα δεδομένα του 2015, υπήρχε έλλειμμα 13 αδειών. Αυτό ουσιαστικά σήμανε και την θετική αποδοχή όλων των αιτήσεων που είχαν κατατεθεί κατά την κρίση που έγινε πριν από δύο χρόνια. Έτσι, δόθηκαν τότε οι μισές άδειες κάλυψης κενών και εκτιμάται πως οι υπόλοιπες θα δοθούν κατά την παρούσα κρίση που θα γίνει, εφόσον φυσικά εκδηλωθεί σχετικό ενδιαφέρον και πληρούνται οι προϋποθέσεις.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας