Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Η Σητεία επιδιώκει και φέτος να αποτελέσει έναν αποκριάτικο προορισμό

Μετά την επιτυχή διοργάνωση των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην περιοχή της Σητείας, η σκυτάλη παραδίδεται στις αποκριάτικες.

Στην πρώτη ανοικτή συνάντηση που προσκάλεσε η οργανωτική επιτροπή τονίστηκε ότι και την περίοδο των Απόκρεω η Σητεία σκοπεύει να προσφέρει στους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες της διασκέδαση και στιγμές χαράς. Να αποτελέσει έναν εναλλακτικό αποκριάτικο προορισμό, όπως με επιτυχία κατάφερε τα δύο τελευταία χρόνια.
Πέρυσι πολλοί ήταν οι επισκέπτες από την υπόλοιπη Κρήτη και αρκετές οικογένειες με τα παιδιά τους, που επέλεξαν την περιοχή για να περάσουν τις Απόκριες. Η κίνηση ήταν σημαντική -δεδομένου ότι πρόκειται για χειμωνιάτικη περίοδο- ιδιαίτερα το τριήμερο των Απόκρεω, οπότε και λαμβάνει χώρα και το «Σητειακό Καρναβάλι».
Στο αποτέλεσμα είχε συμβάλει τα μέγιστα ο σχεδιασμός και η πραγματοποίηση αρκετών και ξεχωριστών εκδηλώσεων και η προβολή τους. Η προσπάθεια εν πολλοίς στηρίχθηκε στην εθελοντική προσφορά. Από τους καρπούς της όμως επωφελήθηκε η περιοχή, η οποία προβλήθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και συνολικά η τοπική οικονομία, που έλαβε μικρές, αλλά σημαντικές «ανάσες».
Στο ίδιο πλαίσιο κινείται και η διοργάνωση των φετινών αποκριάτικων εκδηλώσεων. Η πραγματοποίηση αντίστοιχων με των περσινών εκδηλώσεων αναμένεται να επιφέρει για τρίτη χρονιά το επιθυμητό αποτέλεσμα. Όμως «εχθρός» είναι ο χρόνος που λειτουργεί πιεστικά, καθώς σε περίπου ένα μήνα θα πρέπει όλα να είναι σχεδόν έτοιμα.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας