Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Τι απαντά ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ για την αντιμετώπιση της διαρροής νερού

Με αφορμή τη διαρροή νερού που σημειώθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων στην πόλη της Σητείας και τα σχόλια που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ΔΕΥΑΣ και την καθυστερημένη επέμβασή της ο Πρόεδρός της κ. Γιάννης Χατζηνάκης ανέφερε:

«Η υπηρεσία ειδοποιήθηκε- ο αρμόδιος υπάλληλος υδραυλικός της συγκεκριμένης βάρδιας, το πρωί του Σαββάτου για μία διαρροή σε πάροδο της οδού Μύσωνος στην πόλη της Σητείας. Ο αρμόδιος υπάλληλος έσπευσε στο σημείο, πάνω στο οποίο όμως ήταν σταθμευμένο αυτοκίνητο με αθηναϊκές πινακίδες, οπότε δεν μπόρεσε να δει τί ακριβώς συνέβαινε. Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και βρέθηκε ο ιδιοκτήτης, που απομάκρυνε το αυτοκίνητο το μεσημέρι του Σαββάτου πλέον.
Ο υπάλληλος προσπάθησε να επέμβει για να διορθώσει την διαρροή προκειμένου να μην χάνεται νερό σκάβοντας μισό μέτρο, όμως δεν κατέστη δυνατό.
Σε επικοινωνία μας -ήμουν εκτός Σητείας-ανέφερε ότι πιθανόν να είναι μία μικρή διαρροή, όμως μπορεί, εφ’ όσον υπάρξει επέμβαση με μηχάνημα, να δημιουργηθεί μεγάλη βλάβη στο κεντρικό δίκτυο λόγω του ότι υπήρχε από κάτω αμιαντοσωλήνας.
Να σημειώσω ότι από πριν τα Χριστούγεννα η Σητεία τροφοδοτείται αποκλειστικά από την πηγή της Ζου. Ρώτησα λοιπόν τον υπάλληλο για το πόση είναι η διαρροή και μου είπε μίας παροχής. Οπότε αποφασίστηκε να μην γίνει επέμβαση υπό τον κίνδυνο να γίνει μεγάλη ζημιά στο κεντρικό δίκτυο, οπότε να διακοπεί το νερό.
Η βλάβη λοιπόν έμεινε ως είχε με την παροχή να τρέχει νερό στην πάροδο για περίπου 30 μέτρα καταλήγοντας σε μία σχάρα».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας