Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

«Παγωμένη» παραμένει η τοπική αγορά της Σητείας

«Παγωμένη» είναι η κίνηση στην αγορά της Σητείας από την έναρξη της χειμερινής σαιζόν μέχρι σήμερα. Εξαίρεση αποτελούν οι ημέρες των ονομαστικών εορτών, κατά τις οποίες καταγράφεται μία κινητικότητα.

«Η εικόνα αυτή», ανέφερε η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σητείας κ. Μαρία Νικητάκη, «είναι η ίδια σχεδόν με τις περισσότερες αγορές άλλων πόλεων ως αποτέλεσμα της οικονομικής δυσπραγίας που αντιμετωπίζει ο κόσμος. Σε σχέση δε με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους η κατάσταση είναι σχεδόν η ίδια, με ίσως πτωτικές τάσεις.
Ο κόσμος είναι πολύ πιεσμένος και προσπαθεί από το υστέρημά του να εκπληρώσει κάποιες ανάγκες που δημιουργούνται καθημερινά. Τα πράγματα είναι ζόρικα για όλο τον κόσμο. Εμείς είμαστε αποδέκτες αυτής της κατάστασης, αλλά επίσης και για εμάς είναι δύσκολα τα πράγματα».
Σκιαγραφώντας την κίνηση του τελευταίου χρονικού διαστήματος στην αγορά της Σητείας σημείωσε ότι «τις ημέρες ονομαστικών εορτών υπήρξε αγοραστικό ενδιαφέρον, όχι όμως πολύ μεγάλο.
Στη διάρκεια του εκπτωτικού δεκαημέρου του Νοεμβρίου δεν υπήρξε επίσης ιδιαίτερο αγοραστικό ενδιαφέρον, κάτι μάλλον αναμενόμενο, αφού έτσι κι αλλιώς σε καθημερινή βάση δίδεται μία σχετική έκπτωση στον καταναλωτή πλέον. Τα καταστήματα που έχουν στοκ μπορούν να προχωρήσουν σε μεγάλες εκπτώσεις. Για το τρέχον όμως εμπόρευμα, δεν μπορεί να δοθεί μεγάλη έκπτωση. Η έκπτωση που δίδεται, γίνεται εξάλλου καθημερινά και χωρίς να υπάρχει εκπτωτικό δεκαήμερο. Γι’ αυτό δεν υπήρχαν ίσως τα αποτελέσματα που κάποιοι καταστηματάρχες ανέμεναν. Βέβαια η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου πάνω στο θέμα έχει προτείνει να γίνει ένας ανασχηματισμός του μέτρου, θα δούμε τί θα γίνει».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας