Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Διαμαρτυρία ενάντια στην εγκατάσταση ανεμολογικού ιστού στην ΣΙΤΑΝΟ (Video)


Μια από τις πιο επιτυχημένες φιλοπεριβαλλοντικές εκδηλώσεις στη Σητεία, που ο αυθορμητισμός και το πάθος κυριάρχησαν του φόβου και η λογική υπερίσχυσε του παραλόγου.

Άτομα κάθε ηλικίας από Σητεία, Ιεράπετρα και τα κοντινά χωριά Σίτανος, Καρύδι, Κατσιδώνι και άλλα μέρη κοντινά και απομακρυσμένα έδωσαν ένα δυναμικό παρόν στο σημείο που σχεδιάζει η "Τέρνα ενεγειακή" να στήσει τον τεράστιο πραγματικά ανεμολογικό ιστό λίγο έξω από την Σίτανο, στο δρόμο για Κατσιδώνι.

Το ραντεβού δόθηκε στις 12,00 και πραγματικά ένα τεράστιο τσούρμο από 250 με 300 περίπου άτομα άρχισε να καταφθάνει και ανηφορίσαμε προς τη πλαγιά που η εταιρεία είχε ήδη φροντίσει παράνομα και χωρίς καμιά άδεια όπως πληροφορηθήκαμε από τους ντόπιους να διανοίξει δρόμους μέσα από τον πιο ωραίο μελισσότοπο, όπως μας είπαν παρευρισκόμενοι μελισσοκόμοι, που όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες κρατώντας κλαδιά από έρειγκα κατέδειχναν την μελλοντική καταστροφή.


Ακούστηκαν σύντομες ομιλίες και ψηφίσματα από αρκετούς παρευρισκόμενους και δυνατά συνθήματα με τη ντουντούκα που πιστεύω πως θα τραντάξουν τα αυτιά των επενδυτών.

Το μήνυμα εδόθη πολύ ξεκάθαρα, που οι σεκιουριτάδες από το διπλανό τροχόσπιτο που είχαν στήσει για να φυλάνε με βάρδιες την κεραία θα μεταδώσουν στα αφεντικά τους ότι αν τολμήσουν να σηκώσουν την κεραία (ανεμολογικό ιστό) θα γίνουμε μια λαοθάλασσα που τίποτα δεν θα μπορεί να μας εμποδίσει πλέον, όχι μόνον να την ρίξουμε, αλλά να ζήσουμε και να δημιουργήσουμε στον τόπο μας και στα όμορφα βουνά μας ελεύθεροι και όχι γονυπετής και σκλάβοι!

Πηγή : StudioVai

Συνολικες προβολες σελιδας