Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Θα ολοκληρωθεί η γέφυρα στο Χαμέζι αλλά δε δίνεται συγχωροχάρτι

«Ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης – μετά από εισήγηση και δική μου – θα ζητήσει στις επόμενες μέρες την διερεύνηση του παρελθόντος του έργου», ανακοινώνει ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών Γιώργος Δέδες, αναφερόμενος στο ατελείωτο έργο της γέφυρας στο Χαμέζι.

Έργο που επί σειρά ετών δεν κατάφερε να ολοκληρωθεί και το οποίο οδεύει στο τελικό στάδιο με τα έξι εκ. ευρώ που ανακοίνωσε χθες ο κ. Δέδες πως θα δοθούν από το πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων, ενώ εξήγγειλε και τα 15 εκ. ευρώ για τα αρδευτικά δίκτυα του Οροπεδίου Λασιθίου (σελίδα 28).
Ο Γενικός Γραμματέας επισκέφθηκε χθες το Ν. Λασιθίου και σε μια αποκαλυπτική συνέντευξή του στην ΑΝΑΤΟΛΗ, αναγνωρίζει πως υπάρχει «ένα βεβαρημένο παρελθόν» στο έργο της γέφυρας στο Χαμέζι. Υπογραμμίζει ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου δεν υποκαθιστά την δικαιοσύνη αλλά ξεκαθαρίζει πως «εμείς δεν θέλουμε να υπάρχουν σκιές. Όχι στη λογική του Εισαγγελέα ή του κατήγορου, αλλά στη λογική της διερεύνησης των πραγματικών συνθηκών κάτω από τις οποίες συνέβησαν συγκεκριμένα γεγονότα σε αυτό το έργο και ξέφυγε τόσο από τον προϋπολογισμό του και τον αρχικό του προγραμματισμό».
Είναι αξιοσημείωτες οι διευκρινίσεις που δίνει ο Γενικός Γραμματέας για την διαδικασία που θα ακολουθηθεί, απαντώντας στην επισήμανσή μας πως οι έλεγχοι κατά καιρούς δίνουν την εντύπωση στο ευρύ κοινό πως γίνονται «για τα μάτια του κόσμου», αλλά δεν έχουν πραγματικό αποτέλεσμα για την αξιοπιστία του κράτους.
«Όχι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο», μας απάντησε. «Υπάρχει διερεύνηση του Σώματος Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων που είναι μία κρίσιμη και ουσιαστική διαδικασία και της οποίας το πόρισμα δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς. Δεν μιλάμε για μια τυπική ΕΔΕ. Μιλάμε για μια διερεύνηση των πραγματικών περιστατικών, αιτίων και συνθηκών του έργου που θα καταλήξει σε συγκεκριμένο πόρισμα και το ξεκαθαρίζουμε για να είμαστε σαφείς», υπογράμμισε ο κ. Δέδες.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας