Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Σημαντική ημερίδα για το ελαιόλαδο με στόχο η θεωρία να μετουσιώνεται σε πράξη

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού της τοπικής ανάπτυξης και οικονομίας της περιοχής της Σητείας, προγραμματίζεται η πραγματοποίηση ημερίδας με θέμα «Ελαιόλαδο και Υγεία. Νεώτερα επιστημονικά δεδομένα – καινοτόμες εφαρμογές».
Η ημερίδα θα λάβει χώρα το ερχόμενο Σάββατο 22 Οκτωβρίου στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ και διοργανώνεται από το Δήμο, σε συνεργασία με τον ΟΑΣ και το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας.
Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος υπεύθυνος επί θεμάτων Τοπικής – Οικονομικής Ανάπτυξης κ. Νίκος Λαντζανάκης, σημείωσε ότι στο πλαίσιο της αξιοποίησης του υλικού αρκετών συνεδρίων, ημερίδων και συμμετοχής του Δήμου σε αντίστοιχες εκδηλώσεις εντός κι εκτός Κρήτης, επιδιώκεται η παραγωγή ενός απτού αποτελέσματος για την τοπική οικονομία. «Από θεωρία πάμε πολύ καλά. Έχουμε πλούσιο υλικό από τα προηγούμενα χρόνια το οποίο αξιοποιείται ως ένα σημείο από συνδημότες μας και φορείς. Στον τομέα του ελαιολάδου έχουμε ένα σημαντικό αρχείο που θέλουμε να αξιοποιηθεί στην πράξη από τους συνδημότες μας. Σε αυτήν την λογική επιθυμούμε την διαρκή ενημέρωση των συνδημοτών μας πάνω σε ό,τι νεότερο υπάρχει για το θέμα. Επιστημονικές ανακαλύψεις, καινοτόμες δράσεις στην λογική να έχουμε ένα απτό αποτέλεσμα. Το ελαιόλαδο της Σητείας είναι ένα καταξιωμένο προϊόν, είναι ΠΟΠ, όμως δεν αρκεί μόνο αυτό για να προσδώσει την αξία και τα οφέλη που μπορεί για την περιοχή και τους παραγωγούς. Ας μην ξεχνάμε ότι ένα μεγάλο μέρος του ελαιολάδου μας δίδεται χύμα σε τιμή που δεν είναι η καλύτερη δυνατή, ενισχύοντας δυστυχώς άλλα ελαιόλαδα, της Ιταλίας, Ισπανίας κλπ. Στην ημερίδα που οργανώνουμε θα γίνει παρουσίαση των τελευταίων επιστημονικών εξελίξεων και τεχνικών στον έλεγχο της αυθεντικότητας του ελαιολάδου, στους τρόπους πιστοποίησης και καταγραφής των χαρακτηριστικών του, στις επιπτώσεις στην υγεία, ενώ θα παρουσιαστούν καινοτόμες εφαρμογές επιχειρηματικότητας. Σημαντικά θέματα που αφορούν τους πολίτες της περιοχής μας».

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας