Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Μεγάλη ένταση στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σητείας

Συνεδρίασε στις 23/9/2016 το Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας σε τακτική συνεδρίαση.

Με το ξεκίνημα της συνεδρίασης δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση με αφορμή την επιμονή ενός δημοτικού συμβούλου και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης να συζητηθούν κάποιες δηλώσεις του Δημάρχου σε ραδιοφωνική εκπομπή επικαλούμενοι και τον κανονισμό για προσωπικό θέμα. ο Πρόεδρος απέρριψε το αίτημα αυτό, εξηγώντας ότι το προσωπικό υφίσταται, όταν δημιουργηθεί κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ απείλησε με αποβολή τον δημοτικό σύμβουλο που εξακολουθούσε να απειθαρχεί και προκαλεί.
Ένταση επίσης δημιουργήθηκε, όταν ο κ. Καραμανωλάκης διαμαρτυρήθηκε ότι οι υπηρεσίες δεν του έδωσαν κάποια έγγραφα που είχε ζητήσει, για να πάρει την απάντηση από τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο ότι υπάρχει ορισμένη διαδικασία μέσα από τον κανονισμό για να λάβει τα έγγραφα που ζήτησε, την οποία ο ίδιος καταστρατήγησε.
Είναι απορίας άξιον πως μετά από 2 χρόνια λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου υπάρχουν δημοτικοί σύμβουλοι και επικεφαλής παρατάξεων που έχουν άγνοια του κανονισμού λειτουργίας προκαλώντας τεχνητές εντάσεις.
Από τον Αντιδήμαρχο κ. Λαντζανάκη τέθηκε εκτός ημερήσιας θέμα ενημέρωσης και λήψης απόφασης για το προσφυγικό και τις θέσεις που αποφασίστηκαν κατά τη συνεδρίαση των Δημάρχων Κρήτης αλλά το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να μη συζητηθεί και να παραπεμφθεί για το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.
Από τα εντός ημερήσιας διάταξης θέματα είχαμε:
1) Ομόφωνη απόφαση για τη συμμετοχή του Δήμου Σητείας στο Σύμφωνο Δημάρχων για το κλίμα και την ενέργεια.
2) Ομόφωνη απόφαση για 2 δρομολόγια ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σητείας με Κάσο – Κάρπαθο.
3) Ομόφωνη απόφαση για χαρακτηρισμό του δρόμου από Ξεροκαμάρες έως Lidl ως κυριότερου δημοτικού.
4) Ομόφωνη απόφαση χορήγησης παρατάσεων διαφόρων έργων.
5) Κατά πλειοψηφία έγκριση Τεχνικού Προγράμματος. Η μείζονα αντιπολίτευση απείχε δικαιολογώντας τη στάση της με το ότι δεν είχε επαρκή ενημέρωση, κάτι που αντέκρουσε ο Δήμαρχος, κατηγορώντας τους για αδιαφορία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι στην Επιτροπή διαβούλευσης, που συζητήθηκε, δεν παρέστη κανένα μέλος αυτής.
6) Ομόφωνη απόφαση σύναψης προγραμματικής σύμβασης με ΔΕΥΑΣ για επέκταση του δικτύου όμβριων Σκοπής.
7) Κατά πλειοψηφία τροποποίηση της 92/2013 απόφασης «Απευθείας αγορά περιουσιακών στοιχείων από τη ΛΕΥΚΗ ΑΕ» ως προς τον χρόνο καταβολής των ετήσιων δόσεων. Μειοψήφησαν τα μισά περίπου μέλη της μείζονος αντιπολίτευσης. Οι τόνοι και πάλι ανέβηκαν με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης να ισχυρίζεται ότι έγιναν βασικά λάθη στη σύνταξη του συμβολαίου και τον Δήμαρχο και τη συμπολίτευση να τον καταγγέλλει για επιλεκτική ανάγνωση της πράξης της Επιτρόπου και προσπάθεια αποπροσανατολισμού του Δημοτικού Συμβουλίου και της τοπικής κοινωνίας.
8) Διαγραφές οφειλών από τέλη ύδρευσης, άλλες ομόφωνα και άλλες κατά πλειοψηφία.
9) Εγκρίσεις για επέκταση δημοτικού φωτισμού ομόφωνα.
10) Παραχώρηση στο Ε.Ε.Ε.Κ. ακινήτων για χρήση ομόφωνα.
11) Έγκριση διενέργειας προμήθειας εκτυπώσεων των πρακτικών συνεδρίου για τον Ερωτόκριτο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Σητείας

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας