Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Στο Δημοτικό συμβούλιο Σητείας η προσπάθεια απορρόφησης από το Δήμο Ιεράπετρας του Αστυνομικού Σταθμού Κουτσουρά

Στο δημοτικό συμβούλιο Σητείας ο επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας κ. Νίκος Καραμανωλάκης έθεσε το θέμα της αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών και αναφέρθηκε στην προσπάθεια απορρόφησης από το Δήμο Ιεράπετρας του Αστυνομικού Σταθμού Κουτσουρά που διοικητικά αυτή τη στιγμή ανήκει στο Αστυνομικό Τμήμα Σητείας.

Επέρριψε ευθύνες για μη διεκδίκηση και ολιγωρία από την πλευρά του Δημάρχου Σητείας σε αντίθεση με το Δήμαρχο Ιεράπετρας όπως είπε. «Αυτό εφόσον γίνει θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στο δήμο μας διότι χάνουμε 9 οργανικές θέσεις αστυνομικών, θα μειωθεί η δύναμη και θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα αστυνόμευσης», είπε. Ο κ. Καραμανωλάκης πρότεινε ο Δήμος να μην ανεχτεί αυτή την απώλεια και να διεκδικήσει νομικά το θέμα μέσω του ΣτΕ.
Εκτενής και με αρκετή ένταση ήταν η συζήτηση που ακολούθησε για το συγκεκριμένο θέμα. Αναφερόμενος σε αυτό ο κ. Πατεράκης σημείωσε ότι ο Δήμος Σητείας δεν νομοθετεί, δεν λαμβάνει αποφάσεις. «Υπάρχει απόφαση του ΔΣ με την οποία ζητούσαμε διοικητικά το Τμήμα του Κουτσουρά να παραμείνει, και παρέμεινε σαν δομή. Ζητούσαμε να παραμείνει η ίδια διοικητική με την σημερινή κατάσταση. Κάποιοι πήραν πολιτικές αποφάσεις. Ρωτήστε τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ αν αυτές οι πολιτικές αποφάσεις είναι σωστές ή όχι. Αν το σώμα αποφασίσει προσφυγή στο ΣτΕ κι έχουμε στοιχεία να τεκμηριώσουμε την άποψη, να το κάνουμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι σημαίνει ότι αντιδικούμε με το Δήμαρχο Ιεράπετρας, γιατί το προσωποποιείτε. Αυτή δεν είναι λογική αυτοδιοικητική. Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, το ΔΣ, έκαναν την προσπάθεια τους. Ο Δήμος Σητείας έκανε τη δική του προσπάθεια. Ζητήσαμε να πάει στις Λιθίνες. Κάποιοι πήραν αποφάσεις», ανέφερε.
Όπως αποφασίστηκε, θα εξεταστεί από το Νομικό Σύμβουλο του Δήμου η προοπτική εφόσον στοιχειοθετείται προσφυγή του Δήμου στο ΣτΕ για το θέμα.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας