Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

«Μεγάλη πληγή» είναι η άρδευση για το Δήμο Σητείας

Χθες το μεσημέρι συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σητείας υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου κ. Λεωνίδα Τερζή.

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης τα μέλη της Επιτροπής ενημέρωσαν αρμόδιοι υπάλληλοι των οικονομικών υπηρεσιών για την άρδευση, που -όπως όλα δείχνουν- αποτελεί για το Δήμο Σητείας μεγάλη πληγή.
Συγκεκριμένα η Διευθύντρια των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Σταυρούλα Δασκαλάκη αναφέρθηκε στα δεδομένα των τριών τελευταίων ετών και παρουσίασε τα οικονομικά στοιχεία που διαμορφώνουν μία έντονα ανησυχητική εικόνα. Παράλληλα ο λογιστής του Δήμου κ. Μανόλης Παπαδάκης σημείωσε ότι το πρόβλημα είναι διαχρονικό κι εμφανίζεται από το 2002.
Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία η τριετία 2014, 2015, 2016 μέχρι στιγμής, έχει αρνητικό πρόσημο και ζημία που καλύπτεται από την υπηρεσία Ηλεκτροφωτισμού και Καθαριότητας λόγω του ότι η ΔΕΗ κρατεί από τους λογαριασμούς τα οφειλόμενα ποσά (γεωτρήσεις άρδευσης κλπ.), με αποτέλεσμα και η Υπηρεσία Καθαριότητας, που δεν εμφανίζει ακόμα έλλειμμα, να επηρεάζεται αρνητικά.
Η ανησυχία της Οικονομικής Υπηρεσίας αποτυπώθηκε ξεκάθαρα, ενώ -όπως αναφέρθηκε- η διαμορφούμενη κατάσταση έχει ως αποτέλεσμα στις δύο ανταποδοτικού χαρακτήρα υπηρεσίες, να επιβαρύνεται η μία για να μπορέσει η άλλη να λειτουργεί και τελικά καμία από τις δύο να μην λειτουργεί όπως πρέπει.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας