Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Αυτοψία για να διαπιστωθεί αν είναι επικίνδυνα τα αδέσποτα

Σε αυτοψία στα σημεία, στα οποία έχουν καταγραφεί ή αναφερθεί περιστατικά επιθετικότητας από αδέσποτα θα προβεί μες στις επόμενες ημέρες τριμελής επιτροπή, για να διαπιστωθεί η επικινδυνότητα -ή μη- των ζώων.

Η απόφαση ελήφθη κατόπιν εκτενούς, έντονης συζήτησης στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Διαχείρισης αδέσποτων ζώων του Δήμου Σητείας. Αποσκοπεί δε στην αντιμετώπιση του προβλήματος, το οποίο έχει αναδειχθεί ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα μετά και από καταγγελίες και μηνύσεις πολιτών κατά παντός υπευθύνου.
Η Επιτροπή συνεδρίασε υπό την προεδρία της κ. Ελένης Πλατανάκη -Πρόεδρος και της Δημοτικής Κοινότητας Σητείας. Συμμετείχαν τα μέλη της Χαράλαμπος Λεβεντέρης, Μαρία Μηλάκη, Αντώνης Μπιλανάκης, μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Σητείας, κάτοικοι της περιοχής των Κοκκίνων και πολίτες, μεταξύ των οποίων και ο Δημοτικός Σύμβουλος, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκος Καραμανωλάκης.
Όπως ανέφερε η κ. Πλατανάκη «μετά από καταγγελίες από το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας και το Λιμεναρχείο οφείλουμε, όπως ορίζει και ο νόμος, ως Επιτροπή να δούμε αν υπάρχουν και ποιά ζώα είναι επικίνδυνα στην περιοχή μας. Συμφωνήσαμε λοιπόν να κάνουμε μία αυτοψία στα σημεία που σύμφωνα με καταγγελίες υπάρχουν επικίνδυνα ζώα, στο δρόμο προς Τραπεζούντα, στον χώρο “στις πάπιες” και στο κέντρο της πόλης».
Μετά τον Δεκαπενταύγουστο η τριμελής επιτροπής -αποτελούμενη από τον κτηνίατρο κ. Αντώνη Μπιλανάκη, την κ. Πλατανάκη από το Δήμο και την κ. Μηλάκη από τον Φιλοζωικό Σύλλογο- θα προβεί στην αυτοψία για να διαπιστώσει «αν τα ζώα που περιφέρονται σε αυτές τις περιοχές κρίνονται επικίνδυνα. Θα γίνει έκθεση από τον κ. Μπιλανάκη, την οποία θα συζητήσουμε εκ νέου στην Επιτροπή και θα συναποφασίσουμε βάσει των δεδομένων που θα έχουμε -έγγραφα, έκθεση κλπ.- για την επικινδυνότητα ή μη ζώων».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας