Αναβλήθηκε για σήμερα
Με δεδομένο ότι η υπόθεση εκδικάζεται από μηδενική βάση, στο εδώλιο μαζί με τη 45χρονη κάθεται και ο πρώην εραστής της
Διακόπηκε για αύριο η δίκη της 45χρονης χήρας για την υπόθεση δολοφονίας του 62χρονου καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη. Η εκδίκαση της υπόθεσης στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, ξεκίνησε από μηδενική βάση μετά την αναίρεση από τον Άρειο Πάγο. Για τον λόγο αυτό, μαζί με τη 45χρονη Βουλγάρα, στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρίσκεται και ο 43χρονος πρώην εραστής της.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, η δίκη διακόπηκε επειδή ήταν αναγκαία η παρουσία διερμηνέα στη Βουλγαρική γλώσσα, ενώ εκ μέρους του συνηγόρου υπεράσπισης του έτερου κατηγορούμενου, δηλαδή του πρώην εραστή της 45χρονης, είχε υποβληθεί αίτημα για αναβολή. Παράλληλα και από την πλευρά της Πολιτικής Αγωγής είχε υποβληθεί αίτημα είτε διακοπής για άλλη μέρα είτε αναβολής. Εν τέλει το Δικαστήριο αποφάσισε τη διακοπή της δίκης για αύριο Πέμπτη.
Όπως έχει ήδη γράψει το Cretalive, η αναίρεση της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, που επέβαλε 15 χρόνια κάθειρξη για συνέργεια στην 45χρονη, ήρθε σχεδόν 13 μήνες μετά την αποφυλάκισή της, κι αφού είχε ήδη εκτίσει πέντε έτη στις φυλακές.
Μεταξύ των περιοριστικών όρων που της είχαν επιβληθεί, ήταν να μετοικήσει από τη Σητεία όπου ζούσε μέχρι πρότινος.
Στο διάστημα των 13 μηνών που μεσολάβησαν, η 45χρονη είχε εγκατασταθεί μαζί με την ηλικιωμένη μητέρα της και τον 12χρονο γιο της, σε περιοχή της Αττικής, προσπαθώντας, όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο, να ξαναβρεί τον βηματισμό της και να "επουλώσει" τα "τραύματα" στην ψυχή του παιδιού της από όλη αυτή την ιστορία.
Όπως έχουμε γράψει, η 45χρονη όταν έγινε γνωστή η αναίρεση, παραδόθηκε στις Αρχές και μάλιστα μιλώντας αποκλειστικά στο Cretalive είχε εκφράσει την εμπιστοσύνη της στην Ελληνική Δικαιοσύνη, αναφέροντας παράλληλα ότι ο εκ νέου εγκλεισμός της στη φυλακή θα είχε τρομακτικές συνέπειες για το παιδί της.
Πηγή : Cretalive