Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Μήνυμα Θραψανιώτη στη σύσκεψη ΠΕΔ Κρήτης για το προσφυγικό

http://cdn.cretalive.gr/_largeImage/thrapsaniotis.jpg?mtime=20160401153815Τι αναφέρει στην επιστολή του
To μήνυμα του Μανόλη Θραψανιώτη στην ΠΕΔ αναφορικά με το προσφυγικό.

Αναλυτικά η επιστολή
"Κύριε Πρόεδρε,
 Επειδή βρίσκομαι εκτός Ελλάδας, και συγκεκριμένα στην Ίμβρο, για τις εκδηλώσεις της επετείου των 25 χρόνων από την ανάρρηση του Πατριάρχου Βαρθολομαίου στον Οικουμενικό θρόνο, αδυνατώ να παραβρεθώ στην συνάντηση της ΠΕΔ ΚΡΗΤΗΣ που αφορά την υποδοχή και εγκατάσταση στο νησί μας, αριθμού προσφύγων που βρίσκονται ήδη στην χώρα μας.
Ο αριθμός των προσφύγων προκύπτει αναλογικά με βάση πληθυσμιακά κριτήρια.
 Άποψη μου είναι ότι το πρόβλημα που έχει προκύψει αποτελεί πραγματικότητα που δεν μπορούμε ούτε να αγνοούμε ούτε να αποφύγουμε. Ο κρητικός λαός κατ’ επανάληψη έχει αποδείξει την αλληλεγγύη του και την φιλοξενία του απέναντι σε λαούς που έχουν ανάγκη. Είμαι σίγουρος ότι και σ αυτήν εδώ την περίπτωση θα πράξει αυτό που ξέρει, απομονώνοντας ακραίες φωνές που αντιδρούν  με πρόφαση πιθανή ζημιά στον τουρισμό. Αν μεγεθύνουμε ένα πρόβλημα δίδοντας του μεγαλύτερη διάσταση από την πραγματικότητα, τότε δημιουργείται πραγματικά πρόβλημα.
Σίγουρα κανείς δεν θέλει να αναλαμβάνει φορτία  για τα οποία δεν έχει ευθύνη.  Αν  λοιπόν οργανωμένα και με προϋποθέσεις ενταχθούν οι πρόσφυγες που μας αναλογούν, είμαι σίγουρος ότι όχι μόνο δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα αλλά εντασσόμενοι αρμονικά στην κοινωνία, θα τη βοηθήσουν.
Καλή επιτυχία στις εργασίες σας."
Μανόλης Θραψανιώτης
Βουλευτής Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή : Creta live 

Συνολικες προβολες σελιδας