Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Συμμετοχή του Γεωπάρκου Σητείας στα Εγκαίνια του κέντρου ενημέρωσης του φυσικού πάρκου Ψηλορείτη



Την Τετάρτη το απόγευμα έγιναν τα εγκαίνια του κέντρου ενημέρωσης του  φυσικού πάρκου Ψηλορείτη  το οποίο στεγάζετε στο κτίριο του ΑΚΟΜΜ-ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ΑΑΕ ΟΤΑ στα Ανώγεια.  Ένας όμορφα διαμορφωμένος χώρος που εξυπηρετεί τους επισκέπτες του Γεωπάρκου παρέχοντας πλήρη ενημέρωση για την γεωλογία και την βιοποικιλότητα του Ψηλορείτη.
Πληροφοριακά έντυπα για τις Γεωδιαδρομές, χάρτες, οικοτουριστικός οδηγός, αναπαράσταση σπηλαίου και   διοράματα που αναπαριστούν το οικοσύστημα και την πολιτιστική κληρονομιά  του Γεωπάρκου, συνθέτουν το Κέντρο ενημέρωσης. Μια καλά σχεδιασμένη και υλοποιημένη δουλειά που έγινε με την επιστημονική υποστήριξη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και του Μπάμπη Φασουλά 

Στην εκδήλωση παρών ήταν η κ. Μαρία- Αικατερίνη Παπαχριστοπούλου- Τζιτζικώστα Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, η οποία ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια Κρήτης θα είναι η τρίτη περιφέρεια στην Ελλάδα, μετά από τις περιφέρειες Αττικής και Ηπείρου,  που θα υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας και  θα δώσει την δυνατότητα συνεργειών και με άλλους εμπλεκόμενους φορείς του Δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, ενώ θα προωθηθεί η από κοινού ανάδειξη των λιγότερων δημοφιλών πολιτιστικών χώρων με ιδιαίτερη πολιτιστική σημασία καθώς και άλλοι αρχαιολογικοί χώροι και πολιτιστικές ή φυσιολατρικές διαδρομές.

Ο κ. Αρναουτάκης ανακοίνωσε το σχεδιασμό και την υλοποίηση από την Περιφέρεια Κρήτης νέου προγράμματος που θα αφορά τη σύνδεση των τριών περιοχών της UNESCO στην Κρήτη (Ψηλορείτης, Σητεία, Σαμαριά) και την κοινή προβολή τους με στόχο την ενίσχυση του τουρισμού υπαίθρου. Πρόταση η οποία σχεδιάζεται αρκετό καιρό, στην οποία συμμετέχει ενεργά και ο ΔΟΚΑΣ, ως φορέας διαχείρισης  του Γεωπάρκου  Σητείας.
Τα δύο παγκόσμια Γεωπάρκα της Κρήτης Ψηλορείτης και Σητεία συνεργάζονται το τελευταίο διάστημα σε μια σειρά κοινών δράσεων που σίγουρα θα βοηθήσουν και θα βελτιώσουν τις υποδομές και την επισημότητα και των δύο περιοχών. Το Γεωπάρκο Σητείας εκπροσωπήθηκε από τον Συντονιστή του Γεωπάρκου Βαγγέλη Περάκη.      
Κλείνοντας, ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Ανωγείων Μανόλη Καλλέργη, τον διευθυντή του ΑΚΟΜ Δημήτρης Παττακό και τον Μπάμπη Φασουλά για την πρόσκληση και την .

Ο πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ
Αντιδήμαρχος Σητείας
Λεωνίδας Τερζής

Συνολικες προβολες σελιδας