Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Αρκετά αυξημένη η κίνηση στη Σητεία

Αυξημένη είναι η τουριστική κίνηση και στην περιοχή της Σητείας. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η παρουσία Ελλήνων επισκεπτών – κυρίως ετεροδημοτών – και ξένων συντελεί στην τόνωση της τουριστικής κίνησης ιδιαίτερα την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου όπου καταγράφεται μεγάλη πληρότητα στις ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Σητείας κ. Γιάννης Κακουράκης σημείωσε ότι η κίνηση των τελευταίων ημερών είναι αισθητά αυξημένη. Η πληρότητα το τριήμερο της Παναγίας άγγιξε το 100% και άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η αντιστοιχία ελλήνων – κυρίως από την Κρήτη – και ξένων επισκεπτών είναι περίπου η ίδια.
Γενικότερα ο Αύγουστος είναι ένας καλός μήνας, όμως το μερίδιο του λέοντος λαμβάνουν τα μεγάλα ξενοδοχεία και δη τα all-inclusive που καταγράφουν αύξηση σε σχέση με πέρυσι, κι έχουν πληρότητα 100%. Από κει κι έπειτα για τις μικρότερες ξενοδοχειακές μονάδες τα  ποσοστά πληρότητας μειώνονται, ανάλογα με την περιοχή που βρίσκονται. Κινούνται όπως είπε ο κ. Κακουράκης στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα με την πληρότητα να φθάνει το 80%. Εξαίρεση αποτέλεσε το τριήμερο που μας πέρασε όπου και τα μικρά ξενοδοχεία είχαν 100% πληρότητα.  Δυστυχώς τις μέρες που διανύουμε και μέχρι τέλος του μήνα η εικόνα αυτή σταδιακά αναμένεται να αλλάξει καθώς οι πολυπόθητες διακοπές για τους Έλληνες τελειώνουν οπότε και η κίνηση μειώνεται και στηρίζεται στους ξένους επισκέπτες. Φέτος εξάλλου οι μέρες των διακοπών για τους Έλληνες ήταν λιγότερες, πολλοί μάλιστα αρκέστηκαν λόγω της οικονομικής δυσπραγίας που αντιμετωπίζουν σε τριήμερα.
Μειωμένη όμως είναι η καταναλωτική κίνηση φέτος επομένως και οι εισπράξεις όπως σημείωσε, σε σχέση με πέρυσι. «Οι εισπράξεις είναι σίγουρα χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι», τόνισε.
Ελπιδοφόρα είναι όμως τα μηνύματα σε ότι αφορά τον επόμενο μήνα αφού ο Σεπτέμβριος εκτιμάται ότι θα κινηθεί σε καλά επίπεδα σύμφωνα των δεδομένων που υπάρχουν.
Η πλειοψηφία των τουριστών στη Σητεία φέτος είναι Γάλλοι, Γερμανοί κι ακολούθως Ιταλοί, Αυστριακοί.
Όπως δήλωσε ο κ. Κακουράκης, η φετινή σαιζόν για τα μεσαία και μικρά ξενοδοχεία δεν έχει επιθυμητό αποτέλεσμα. Η κίνηση δεν είναι αυτή που αναμενόταν με εξαίρεση τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου. Αντίθετα για τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες η σαιζόν εξελίσσεται αρκετά καλά. «Δεν πήραμε το μερίδιο που αναμενόταν από χώρες που είναι ανταγωνιστικές και περιοχές όπως η Τουρκία, η Αίγυπτος όπου η πλειοψηφία των τουριστών προτίμησε την Ισπανία, την Κροατία ακόμη και τη Βουλγαρία», τόνισε.
Η κατάσταση σε ότι αφορά την τουριστική κίνηση στην περιοχή της Σητείας αναμένεται βέβαια – εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά και ευοδωθούν οι προσπάθειες που καταβάλλονται – να αλλάξει από του χρόνου προς το καλύτερο. Αυτό διότι όπως ανέφερε ο κ. Κακουράκης, είναι σε εξέλιξη μία μεγάλη προσπάθεια και υπάρχουν επαφές με tour operators και εταιρίες low cost ώστε να αυξηθεί η επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή και να ανοίξει αγορά από την Σκανδιναβία αλλά και την κεντρική Ευρώπη. «Ευελπιστούμε να πάνε όλα καλά κι εφόσον οριστικοποιηθούν αυτές οι προσπάθειες να αλλάξουν τα δεδομένα και να αυξηθεί η τουριστική κίνηση», τόνισε ο κ. Κακουράκης.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Aνατολή

Συνολικες προβολες σελιδας