Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου πόλεως Σητείας

Την Κυριακή 21 Αυγούστου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε,
κήρυξε τον θείο λόγο και τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Γεωργίου Βεργάκη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου πόλεως Σητείας.
Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα μηνύματα της ευαγγελικής περικοπή της ημέρας, κατά την οποία ο Κύριος περπάτησε πάνω στη θάλασσα, παροτρύνοντας στο τέλος όλοι να αγωνιστούμε να στεκόμαστε όρθιοι και να προχωρούμε με θάρρος, δύναμη και ελπίδα, ξεπερνώντας κάθε φόβο και δοκιμασία στη ζωή μας ακολουθώντας τα λόγια του Κυρίου μας Ιησού Χριστού που έλεγε στους μαθητές Του «Θαρσείτε».
Στην ακολουθία του Όρθρου και στην Αρχιερατική θεία Λειτουργία, που παρέστη πλήθος πιστών, έλαβαν μέρος ο Αιδεσιμολ. Πρωτ. Φιλοκτήμων Αυγουστινάκης, Προϊστάμενος της Ενορίας Ευαγγελιστρίας, ο Αιδεσιμ. Σκευοφ. Μιχαήλ Θαλασσινός, Συνταξιούχος Εφημέριος, και οι δύο Διάκονοι π. Αμβρόσιος Σκαρβέλης και π. Γεώργιος Μονιός.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας