αφού σύμφωνα με κατοίκους η εικόνα των αδέσποτων κατσικιών να κυκλοφορούν στο δρόμο Ζάκρου – Κάτω Ζάκρου, στην παραλία αλλά και μέσα σε κήπους είναι σχεδόν καθημερινή.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Γιώργος Πλατανάκης, κάτοικος της περιοχής ο οποίος δραστηριοποιείται στον τουριστικό κλάδο, το πρόβλημα των ανεπιτήρητων, αδέσποτων ζώων δεν είναι σημερινό, όμως πλέον έχει οξυνθεί και κανείς δεν ενδιαφέρεται. Περιγράφοντας την κατάσταση, σημειώνει ότι κατσίκια – πάνω από 20 μικρά και μεγάλα -σεργιανίζουν ανενόχλητα στον αυτοκινητόδρομο Ζάκρου – Κάτω Ζάκρου, με κίνδυνο βέβαια να προκαλέσουν ατύχημα. Κάνουν επίσης τις βόλτες τους στην παραλία και ρυπαίνουν την άμμο και φυσικά καταστρέφουν κήπους και περιουσίες, αφού κανείς δεν νοιάζεται να τα μαζέψει και κανείς δεν παραδέχεται ότι είναι δικά του.
Ο ίδιος, όπως αναφέρει, έχει απευθυνθεί στο Δήμο και στον Αντιδήμαρχο κ. Νίκο Λαντζανάκη, όμως παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις, δεν έχει γίνει τίποτα.
Σε επικοινωνία που είχαμε με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Νίκο Λαντζανάκη, ανέφερε για άλλη μία φορά ότι ανάμεσα στις αρμοδιότητες που «ξεφόρτωσε» το κεντρικό κράτος στους Δήμους είναι και η περισυλλογή των αδέσποτων αιγοπροβάτων, ένα χρόνιο πρόβλημα στην Κρήτη που δεν έχει αντιμετωπιστεί και με το λίγο προσωπικό που διαθέτουν δεν είναι δυνατό να καλύψουν όλα τα χωριά του Δήμου Σητείας. Έχουν συσταθεί συνεργεία αποτελούμενα κι από ιδιώτες, κάτι που προβλέπει ο νόμος και σε συνεργασία με το Δήμο καταβάλλονται προσπάθειες σε όλη την έκταση του για την συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος. ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ
Πηγή : Ανατολή