Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Γενική Συνέλευση του Σωματείου ΑμεΑ Σητείας

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Σωματείου ΑμεΑ Δήμου Σητείας με έδρα τη Ζήρο.

Στην συνέλευση, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Ίτανος», συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Κρήτης κ. Γιώργος Βιδάκης και ο Αντιδήμαρχος Σητείας κ. Χαράλαμπος Λεβεντέρης.
Η Πρόεδρος του Σωματείου κ. Ειρήνη Κατσογρεσάκη ενημέρωσε για την δράση του και ακολούθησε ευρεία συζήτηση για σειρά θεμάτων που απασχολούν τα μέλη του.
Με θερμά λόγια μίλησε για την προσφορά του σωματείου της Σητείας και τη δράση του Δ.Σ. ο κ. Βιδάκης. Ο κ. Βιδάκης δεν έκρυψε την θλίψη και την αγανάκτησή του για τον τρόπο που η πολιτεία -διαχρονικά οι κυβερνώντες και οι εξωτερικοί συνεργάτες τους- αντιμετωπίζουν τα ΑμεΑ στην Ελλάδα. Μάλιστα δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον υπουργό Γερμανίας Βολφ. Σόιμπλε, που -αν και άτομο με αναπηρία δεν δείχνει καμία ευαισθησία προς τους ανθρώπους που χρειάζονται περισσότερη στήριξη. Δεν είναι σωστό, να θέλουν να πετσοκόψουν συντάξεις των ΑμεΑ, οι οποίες δεν φτάνουν ούτε για φάρμακα τώρα. Τα ΑμεΑ έχουν πολλά σοβαρά προβλήματα. Ακούμε κάθε μέρα για περικοπές στα ΑμεΑ. Στα άτομα με αναπηρία θέλουν να κόψουν; Μας θεωρούν άτομα δεύτερης διαλογής;», τόνισε.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας